Jarkko Nieminen palkkasi valmentajan

Jarkko Nieminen lähtee luottavaisin mielin tenniskauden kolmanteen grand slam -turnaukseen Wimbledoniin, vaikka hän on kahdessa valmistavassa ruohokisassa tippunut jo avauskierroksilla.

Nieminen kohtaa avausottelussaan tiistaina Itävallan kokeneen Stefan Koubekin, 33. Nieminen on maailmanlistalla sijalla 64, kun Koubek löytyy sijalta 123.

- Helppo vastustaja hän ei varmasti ole, mutta hyvä siinä mielessä, että ei ole sijoitettu pelaaja heti alkuun. Pari viimeistä kisaa on ollut tosi kovia avausvastustajia, Nieminen pohtii.

Hallessa Nieminen sai heti vastaansa Sveitsin Roger Federerin, joka on muutenkin armoton vastus, mutta ruoholla lähes mahdoton voitettava. Hollannin 's-Hertogenboschissa Nieminen taipui hieman nimettömämmälle Benjamin Beckerille, joka on kuitenkin hänkin kova ruohopelaaja.

Kokeneena pelaajana Nieminen tietää, etteivät pelkät tulokset kerro kaikkea. Jos oma osaaminen tuntuu olevan tuloillaan, ei yksittäisistä tappioista tule hermostua.

De Witt apuun

Lisää luottamusta tekemiseensä suomalainen on saanut pari viikkoa sitten aloittamastaan yhteistyöstä valmentaja Jan De Wittin kanssa. Nieminen ja De Witt tekevät yhteistyötä osa-aikaisella sopimuksella, joka jatkuu ainakin Yhdysvaltain avoimien yli.

- On sellainen tuntu, että voin vielä tällä iälläkin kehittyä monissa asioissa, joten valmennusavun hankkiminen tuntui järkevältä, 28-vuotias Nieminen selittää.

- Hän auttaa etenkin syöttöni kanssa, muita lyöntejä tuskin tulen enää muuttamaan. Lisäksi hän pyrkii kehittämään taktista osaamistani.

Nieminen on De Wittin opastuksella lähtenyt tuomaan kroppaansa paremmin mukaan syöttösuoritukseen. Taktisella puolella kaksikko pyrkii puolestaan pohtimaan pelin muuntelemista aina kutakin vastustajaa silmälläpitäen.

- Periaatteessa siinä on kyse siitä, että pyrin tekemään oikeisiin paikkoihin aloitteita ja käyttämään hyvää liikettäni enemmän myös eteenpäin liikkumiseen.

Wimbledonin avausvastustajan Koubekin kohdalla tärkein muistisääntö liittyy kuitenkin kärsivällisyyteen.

- Hän liikkuu hyvin takakentällä ja on sitkeä. Ei anna helppoja pisteitä. Täytyy pitää tempoa yllä ja usein rakentaa pitkäänkin pisteitä ennen ratkaisun tekemistä.

Jos Nieminen onnistuisi voittamaan Koubekin, häntä odottaisi todennäköisesti ottelu kotiyleisön suosikkia Andy Murrayta vastaan.

- Se olisi iso ottelu ja pelattaisiin keskuskentällä. Olen pelannut siellä kerran aiemmin, kun hävisin Tim Henmanille vuoden 2005 Wimbledonissa viidennessä erässä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat