Jarkko Nieminen hukkasi voiton avaimet ja putosi

Jarkko Nieminen taisteli kynsin ja hampain paikasta Australian avoimen tennisturnauksen kolmannelle kierrokselle, mutta Ranskan Florent Serra vei pidemmän lukemin 3-6, 6-4, 5-7, 7-6 (7-4) 7-5.

Maailmanlistalla 132. sijalla oleva Nieminen voitti ensimmäisen erän hyvällä pelillä 6-3. Toisessa erässä hän menetti syöttönsä heti erän alussa, mutta terästi peliään ja taisteli tilanteen 3-3:een, mutta menetti syöttönsä 4-3:een, josta Serra eteni 6-4-erävoittoon.

Kolmannessa erässä Nieminen oli pahasti pinteessä, mutta taisteli 1-3- ja 2-4-tappioasemista erävoittoon. Kaksi seuraavaa erää menivät ranskalaiselle, joka johtaa kaksikon keskinäisiä kohtaamisia 5-1.

Nieminen johti neljättä erää jo 5-1 ja pääsi syöttämään otteluvoitosta, mutta Serra kamppaili takaisin peliin. Serran murtaessa Niemisen syötön 5-4:ään suomalaisen vasen nilkka pyörähti. Hän puri tovin hammasta kentän pinnassa ja meni sitten teipattavaksi ennen kuin jatkoi peliä. 6-6-tilanteessa osat kääntyivät, kun Serra puolestaan konsultoi omaa avustajaansa nivusvaivan takia.

Niemisellä pääsi erän lopussa kokeilemaan ottelupalloa, mutta epäonnistui. Erä päätyi Serran 7-4-voittamaan katkaisupeliin. Viidennessä Serra käänsi tasaisen taiston edukseen 7-5. Nieminen syötti ottelussa yhdeksän ässää ja teki 54 helppoa virhettä.

Serran listasijoitus on 64. Hän kohtaa seuraavaksi Andy Murrayn.

Australian avointen seuranta Tulospalvelussa.