Mainos

Järjestö: Miinat surmaavat yhä siviilejä 90 maassa

Jalkaväkimiinat kieltävän sopimuksen on ratifioinut yli 140 maata, mutta monet niistä ovat jäljessä sovitusta aikataulusta.

Jalkaväkimiinat tappavat yhä siviilejä yli 90 maassa, muistuttaa brittiläinen Landmine Action -järjestö. Lisäksi miinat hidastuttavat avustusten toimittamista sotien runtelemiin maihin.

-Kyseessä on valtava ongelma, johon useimmat maat eivät ole puuttuneet riittävästi, sanoo Landmine Actionin johtaja Richard Lloyd.

Järjestö arvioi raportissaan, että ainakin 20 000 ihmistä kuolee tai haavoittuu vuosittain räjähtämättömien sotatarvikkeiden takia. Ongelmasta kärsivät erityisen pahasti muun muassa Bosnia, Afganistan ja Somalia.

Jalkaväkimiinat kieltävän Ottawan sopimuksen on ratifioinut tähän mennessä yli 140 maata. Sopimusmaat ovat sitoutuneet hävittämään miinansa ja puhdistamaan alueensa niistä, mutta Landmine Actionin mukaan useimmat maat ovat jäljessä sovitusta aikataulusta. Lisäksi 42 maata on kokonaan sopimuksen ulkopuolella.

Suomen on tarkoitus liittyä jalkaväkimiinat kieltävään Ottawan sopimukseen vuonna 2012 ja hävittää miinat viimeistään 2016.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.