Järjestö: Apple päästää alaikäiset lapset aikuisille tarkoitettuihin seksisovelluksiin

1:02
Osaatko jo nämä kolme iPhone-niksiä?

Applen sovelluskauppa App Store antaa alaikäisten käyttäjien ladata aikuisille tarkoitettua seksuaalista sisältöä, vaikka käyttäjän tilin tiedoista kävisi ilmi tämän alaikäisyys.

Tämän paljastaa Tech Transparency Project (TTP) tekemässään selvityksessä. Selvityksen tuloksista uutisoi muun muassa The Guardian.

Selvityksessä luotiin tili olemattomalle 14-vuotiaalle henkilölle ja tutkittiin, millaisia sovelluksia tämä pääsee käyttämään. Kävi ilmi, että vaikka puhelimen tietoihin olisi tallennettu käyttäjän ikä, pystyi tämä lataamaan puhelimeensa ja käyttämään useita vain täysi-ikäisille tarkoitettuja sovelluksia. Näiden joukossa oli muun muassa deittisovelluksia ja sovelluksia, joissa toisilleen tuntemattomat tahot pääsevät keskustelemaan nimettömästi keskenään ja lähettämään toisilleen kuvia.

Seksuaalissävytteisten sovellusten lisäksi alaikäiset pääsivät joihinkin uhkapelisovelluksiin. Järjestö löysi yhteensä 37 sovellusta, joka päästi alaikäiset aikuismateriaalin pariin.

Selvityksen tehnyt TTP kritisoi Applea siitä, että se ei pidä huolta sovelluskauppansa turvallisuudesta lapsille. Sen mielestä yrityksen tulisi pitää huolta siitä, että sen sovelluskaupasta ostettuja aikuissovelluksia pääsevät käyttämään vain täysi-ikäiset henkilöt.

Huolena on, että heppoinen ikärajavalvonta voi johtaa lasten hyväksikäyttöön näiden sovellusten avulla.

1:02
Osaatko jo nämä kolme iPhone-niksiä?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja