Jari-Matti Latvalan johtama Toyota aloittanut erittäin vahvasti – kilpailijan pomo kärmeissään: "Ott Tänakin meno yksinkertaisen hidasta"

3:55
Jari-Matti Latvala oli tyytyväinen Toyotan ja Kalle Rovanperän avauspäivään Monte Carlon rallissa.

Kolme neljästä kärkisijasta Monte Carlon MM-rallissa miehittänyt Toyota on onnistunut jättämään Hyundain Ott Tänakin hankalaan rakoon kauden 2021 avauskisassa.

Tänak ei ole pysynyt perjantaiaamupäivän erikoiskokeilla kärjessä etenevien Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin kyydissä. Eroa johtavaan Ogieriin on nyt 24,8 sekuntia.

Kalle Rovanperäkin on Tänakin takana reilut kolme sekuntia vain perjantain EK4:n myöhästymisestään tulleen kymmenen sekunnin aikasakon takia.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo ei ole lainkaan mielissään kilpailutilanteesta Jari-Matti Latvalan johtamaa Toyotaa vastaan.

– Ottin meno on yksinkertaisen hidasta. Hänellä on sama rengasvalinta kuin kärkikuskeilla, joten meidän pitäisi olla lähempänä heitä. Näyttää siltä, että heidän on vaikea ymmärtää, miksi ongelmia on niin paljon, Adamo hämmästeli lounastauolla huoltoparkissa.

Thierry Neuville on puolestaan viidentenä jo yli 34 sekuntia Rovanperästä jääneenä. Belgialaiselle valittiin ajopäivään yksi nastarengas taakse, mikä osoittautui pahaksi virheeksi.

– Muiden kanssa teimme todella typerän rengasvalinnan. Se on tietysti helppo sanoa nyt, mutta minun tehtäväni on estää tuollaiset virheet, joten se on loppujen lopuksi minun virheeni, Adamo tunnusti.

Tänak näki tien sivuikkunastaan

Tänak totesi lakonisesti, ettei hänen vauhtinsa ollut miellyttävää koko viime kaudenkaan aikana, mutta Montessa vastaan tullut luottamuksen puute varsinkin neulansilmämutkista lähdettäessä on tullut hänelle yllätyksenä.

– En voi sanoa, ettenkö yrittäisi – yritän ehdottomasti – mutta joissain paikoissa vain tulee ohjelmaa, kun sitä ei odota ollenkaan. Tämä kertoo minulle, etten tiedä tarkkaan, mitä tulee tapahtumaan, Tänak tuskaili.

Aamupäivän viimeisellä erikoiskokeella virolaiskuski kävi kertaalleen poikittain kovassa vauhdissa, mutta onnistui suoristamaan Hyundainsa ennen kuin mitään pahempaa seurasi.

– En pitänyt siitä ollenkaan. Se oli melkein mutkaan tultaessa, ja näin siinä tien sivuikkunastani. Niin ei yleensä ajeta asfaltilla, Tänak totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja