Kalle Rovanperän huima avauspäivä yllätti Jari-Matti Latvalan täysin – "Todella upea suoritus"

3:55
Videolla Jari-Matti Latvalan haastattelu kokonaisuudessaan.

Kalle Rovanperän vahva avauspäivä Monte Carlon MM-rallissa yllätti Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvalan.

Monte Carlon MM-ralli käynnistyi torstaina kahdella erikoiskokeella. Avauspäivän jälkeen kovinta vauhtia piti Hyundain Ott Tänak 3,3 sekunnin erolla Kalle Rovanperään. Suomalaisnuorukaisen vahva alku yllätti Toyotan tallipomo Latvalan.

– Todella upea suoritus Kallelta. En olisi odottanut, että hän on tuossa vauhdissa. Upeaa nähdä, että hänellä oli noin kova luotto ajamiseen ja tekemiseen. Ihailtavaa nähdä, miten hyvin hän ajoi, Latvala kehuu MTV Urheilulle.

Latvala oletti, että avauspäivän jälkeen kolmantena oleva Elfyn Evans olisi ollut Toyotan kuskikolmikosta nopein, mutta Latvala otti Rovanperän yllätyksen hymyssä suin vastaan.

– Oletin, että Evans menisi meidän kolmikostamme nopeimmin. Tiesin, että Sebillä (Ogier) on vähän haasteellisempi alku. Ajattelin, että Kalle ajaa vähän maltilla, mutta hienoa nähdä Kallen vauhti. Tosi hienoa tekemistä, Latvala kertoo.

Ralli jatkuu varhain perjantaiaamuna. Perjantaina ajetaan kaikkiaan viisi erikoiskoetta, jotka ovat vaativuudeltaan ja olosuhteiltaan huomattavasti tämänpäiväisiä etappeja haastavampia.

– Kyllähän se vaikeusaste kasvaa. Tänäänhän ei ollut vielä lunta tai jäätä. Nyt oli vain märkää. Huomenna erikoiskokeella kolme on varmaan luvassa noin seitsemän kilometriä lunta ja jäätä. Huomenna rengaspäätökset ja kokonaisuus vaikeutuvat, Latvala ennakoi.

Avauserikoiskokeella nähtiin myös suomalaisittain ikävä tilanne, kun Fordillaan vahvasti aloittanut Teemu Suninen ajoi etapin lopulla katon kautta ympäri. Latvala uskoo ikävän tilanteen johtuneen kokemattomuudesta uusien renkaiden kanssa.

– Aivan upea startti. Luulen, että se paikka oli liukas, hänellä oli kova vauhti ja kun näillä uusilla renkailla ei olla ajettu, niin ei ole kokemusta niin paljon. Luulen, että kun pito lähti, tuli yllätys siitä, mikä se raja on sillä renkaalla, Latvala pohtii Sunisen ulosajoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja