Iivo Niskanen teki selkeän virhepäätöksen – "Ei mennyt kertakaikkiaan mihinkään"

Hakola ja Niskanen harmittelivat kaatumista –"Kyllähän se syö miestä" 2:58
Videolla Niskasen ja Hakolan mietteitä parisprintin jälkeen.

Iivo Niskanen harmitteli suksivalintaansa parisprinttikilpailussa. Hän lähetti Ristomatti Hakolan kuitenkin viimeisessä vaihdossa mitalitaisteluun. Se kariutui, kun Hakola kaatui ja Suomi oli seitsemäs.

Niskasen suksi toimi hyvin karsinnassa, mutta päivän mennessä eteenpäin piti tehdä valintoja.

– Harmi, että kokeilin siinä alkuun eilistä kisasuksea. Se ei vain kertakaikkiaan mennyt mihinkään, Niskanen sanoi.

Hän hiihti parisprinttifinaalin kaksi ensimmäistä osuuttaan eilisen yhdistelmäkisan suksella. Viimeisellä osuudella hänellä oli karsinnassa käytetty suksi. Niskanen painotti, ettei suksivalinta kaatanut kisaa.

– Oli sovittu, ettei vaihdeta keulasta. Karsinnassa toin keulasta ja Rise joutui lähtemään loivalle ylämäkiosuudelle tekemään töitä. Siinä oli helpompi tulla peesissä. Sovimme, ettei vaihdeta keulasta, Niskanen kertoi.

Niskanen ei päässyt kisaladulle kokeilemaan eilen käyttämiään suksia.

– Testiladulla se meni ihan hyvin. Ei se siihen ratkennut, sen tiesi kun erot ovat niin pieniä, ettei sillä ollut mitään merkitystä. En missään nimessä kuolemaa tehnyt ja kuitenkin tiesi jo etukäteen, että (viimeisen osuuden) mäen päällä jaetaan vuoronumeroita, Niskanen viittasi ratkaisuhetkien odotteluun ennen loppulaskua.

– Rise pääsi aina letkaan mukaan, ei siinä mielessä ole jossiteltavaa, mutta ei ollut mitään ratkaisun elementtejäkään niillä (kahdella ensimmäisellä) osuuksilla, hän jatkoi suksistaan.

Lue myös:

    Uusimmat