Jari Isometsä ilahtui Krista Pärmäkosken huippusuorituksesta – "Maailman absoluuttisella huipulla"

MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä kehuu Krista Pärmäkosken hienoa hiihtosuoritusta Holmenkollenin 30 kilometrin kilpailussa.

Pärmäkoski hiihti upeasti toiseksi perinteisen hiihtotavan 30 kilometrillä. Pärmäkoski päihitti viimeisten kilometrien aikana Kerttu Niskasen, Ruotsin Jonna Sundlingin, Saksan Katharina Hennigin ja Itävallan Theresa Stadloberin jättäen heidät yli 10 sekunnin päähän.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä kehuu Pärmäkosken suoritusta.

– Kun pääryhmää katsoi, niin kyllähän Krista oli kaiken aikaa vahvin. Aikaisessa vaiheessa näki, että hyvät mahdollisuudet on palkintopallille. Holmenkollenilla kakkonen – se on makea hiihto kyllä, Isometsä kehuu.

Isometsä odotti jo ennakkoon vahvaa hiihtoa Pärmäkoskelta ja neljänneksi sijoittuneelta Niskaselta. Suomalaiskaksikko on osoittanut olevansa eliittiä perinteisen hiihtotavan kilpailuissa.

– Palkintopallisijoituksia odotin molemmilta ja melkein se toteutuikin. Tällä hetkellä nämä meidän kaksi perinteisen hiihtäjää ovat ihan maailman absoluuttisella huipulla. Joka kerta, kun perinteistä hiihdetään, he ovat onnistuessaan palkintopallilla, Isometsä toteaa.

Kisan voittoon hiihti suvereenilla tavalla Therese Johaug. Norjalaistähti karkasi muilta jo hyvissä ajoin.

– Aika lailla käsikirjoituksen mukaan tuo kilpailu meni. Johaug pystyi kovalla nousuosuudella irtautumaan ja käyttämään parasta asettaan. Kyllähän se kohtuullisesta ylivoimasta kertoo, kun letkasta lähtee ihan vain hiihtämällä karkuun. Matkavauhti on jo niin kova, että muut ei pysy mukana.

Kilpailu oli Johaugin uran viimeinen kotiyleisönsä edessä. Uransa päättymisestä perjantaina ilmoittanut norjalaistähti sai kiittää yleisöä rauhassa kasvattamansa suuren eronsa turvin. Johaug jopa pysähtyi maalisuoralla kumartamaan hänelle hurranneille hiihtofaneille.

– Olihan se varmaan tunteikas hetki. Hienoa, että sai noin paljon eroa revittyä, niin sai rauhassa juhlia stadionilla. Ei mennyt hyvät juhlat pieleen, Isometsä myhäilee.

Lue myös:

    Uusimmat