Japanin GP:n lehdistötilaisuus: Kaksi yllätystä siivittivät Alonson voittoon

Japanin GP:n lehdistötilaisuudessa paikalla kisan kolme parasta Fernando Alonso (FA), Felipe Massa (FM) ja Giancarlo Fisichella (GF).

Kysymys: Fernando, miten autosi toimi kisan alussa, jolloin ohitit yhden Toyotan?

FA: Kisan alussa luulin, ettemme olisi hyvässä iskussa, mutta olin väärässä. Vauhtimme oli yhtä hyvää kuin Ferrarilla ja hieman parempaa kuin Toyotalla. Otin kakkosmutkassa riskin ohittaessani Jarnon, koska ajattelin tilaisuuden tulevan vain kerran. Kun näin Ralfilla olevan ongelmia etenkin vetopidon kanssa, yritin ohittaa myös häntä. Siinä vaiheessa olin tyytyväinen kolmanteen sijaani, sillä oli mahdotonta tietää auton suorituskykyä ensimmäisten varikkokäyntien jälkeen. Auto oli hyvässä tasapainossa, ja Michaelin ongelman jälkeen kisasta muodostui meille varsin hyvä.

Kysymys: Fernando, kerro Degner-mutkassa Ralfin takana ollessasi tapahtuneesta leveäksiajosta sekä ajatuksistasi ensimmäisten varikkokäyntien jälkeen, kun olit 5,8-5,9 sekuntia Schumacheria perässä?

FA: Ajoin leveäksi, koska olin liian lähellä Ralfia. Yritin ajaa mahdollisimman lähelle häntä ollakseni valmiina seuraavaa pitkää suoraa varten. Menetin siinä lähes kaksi sekuntia. Otin kuitenkin eron varsin nopeasti jälleen kiinni, joten siinä vaiheessa huomasin meidän olevan selvästi Toyotaa nopeampia ja meidän täytyi ohittaa heidät. Kisan keskivaiheilla ero Michaeliin pysyi ruuhkasta riippuen koko ajan 5,8-6 sekunnissa. Ajattelin silloin, että kisan voittaminen olisi mahdollista. Kisa oli vasta puolivälissä, ja olimme 5 sekunnin päässä Ferrarista, mikä oli meille täysi yllätys. Siinä vaiheessa piti yrittää.

Kysymys: Fernando, iloitsit autossasi ohittaessasi Michaelin, joka joutui vetämään autonsa radan sivuun?

FA: Kyllä. Minulla on ollut niin paljon vaikeuksia viime kisoissa. Menetin renkaan Unkarissa ja moottorin Monzassa. joskus nämä epäonnekkaat hetket täytyy saada kuitattua. Michaelin ongelman jälkeen siirryin johtoon. En ollut uskoa silmiäni, sillä Ferrari-autoon ei usein iske tällaisia mekaanisia ongelmia. Tämä oli kisan toinen, ja suurin, yllätys.

Kysymys: Felipe, Tulit ensimmäiseen varikkokäyntiisi varhaisessa vaiheessa ja menetit sen jälkeen aikaa Nick Heidfeldin takana?

FM: Kyllä. Minulle sattui rengasrikko ja jouduin aikaistamaan ensimmäistä varikkokäyntiäni. Minun oli tarkoitus käydä varikolla 16. kierroksella, mutta jouduin pysähtymään varikolla käsittääkseni 13. kierroksella. Palasin varikolta Heidfeldin taakse. Hän oli melko hidas, ja menetin siinä mahdollisuuden pystyä Fernandon edellä. Michaelin sattumuksen jälkeen minä olisin voinut voittaa kisan, mutta kaikenlaista sattui tämän rengasrikon takia kisan alussa. Olen tallin puolesta pahoillani moottoririkon johdosta, mutta yritämme tehdä parhaamme päätöskisassa Brasiliassa.

Kysymys: Felipe, otit haltuusi MM-sarjan kolmannen sijan. Minkälainen autosi oli, kun ajoit kisassa Michaelin ja Fernandon takana kolmantena?

FM: Ei se ollut mitenkään huono. Minulla on renkaideni kanssa joitain vaikeuksia. Tuulenpuuskien takia ilmeni välillä omituista yliohjautumista, jolloin ajaminen ei ollut helppoa. Renault oli parantanut vauhtiaan, mutta meidän olisi pitänyt pystyä olemaan edellä. Valitettavasti näin ei kuitenkaan käynyt.

Kysymys: Giancarlo, näytit menettäneen alussa paljon aikaa Toyota-autojen takana?

GF: Lähtöni ei ollut fantastinen. Menetin sijan Buttonille. Muutaman kierroksen jälkeen ohitin hänet ja aloin saavuttaa Toyota-kuskeja. Sen jälkeen autoni tasapaino oli kunnossa, ajoin hyvän kisan ja ohitin heidät varikkopysähdyksillä, joten taktiikka toimi. Myös renkaani toimivat hyvin. Fantastinen tulos Fernandon, minun ja tallin kannalta. Henkisesti tämä ei ollut minulle helppo kisa, koska menetin torstaina parhaan kaverini (Tonino Visciani). Olen todella surullinen. Haluan omistaa tämän kolmannen sijan hänelle. Ciao Tonino.

Kysymys: Fernando, mitä tämä voitto merkitsee sinulle viime kuukausien tapahtumien jälkeen ja mitkä ovat ajatuksesi Brasilian päätöskisaan lähdettäessä?

FA: Voitto merkitsee paljon, ei pelkästään minulle vaan koko tallille. Saamme luottamuksemme takaisin. Olemme jo pitkään ansainneet voiton. Olimme jo Unkarissa valmiita voittamaan, mutta emme saaneet vietyä työtämme silloin loppuun. Toinenkin sija olisi tänään ollut yllätys, joten voitto on vielä parempaa. Kiinassa olimme selviä suosikkeja, mutta menetimme voiton. Ferrarille kävi samoin täällä. Kisat ovat pitkiä ja ne täytyy ajaa maaliin asti. MM-sarjan kannalta nämä 10 pistettä ovat erittäin tärkeitä, mutta kuten aina ajattelimmekin, mestaruus ratkaistaan Brasiliassa eikä etukäteen tiedä, mitä siellä tapahtuu. Meidän täytyy välttää riskejä ja hyödyntää etumatkaamme mestaruuden varmistamiseksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat