Jännityspäänsärkyä? Kokeile näitä vinkkejä!

Stressi, huono työasento ja jumittuneet lihakset aiheuttavat monelle jatkuvaa päänsärkyä. Jännityssärky on yleisin päänsäryn muoto, jota voi helpottaa liikunnan ja rentoutumisen avulla.

Kroonista päänsärkyä ei kannata hoitaa kipulääkkeillä, vaan on otettava järeämmät otteet esiin – on aika kiinnittää huomiota elämäntapoihin.

Päänsärky voi olla merkki myös jostain vakavammasta, joten älä väheksy kehosi viestejä. Mikäli särky on jatkuvaa, haittaa elämää tai alkaa äkillisesti mene lääkärin juttusille.

1. Liikettä hartioihin

Jännityspäänsärky on usein seurausta jäykästä niska-hartiaseudusta. Venyttelyn ja hieronnan lisäksi sinun on saatava liikettä lihaksiisi.

Kuntoliikunta on loistava hoitomuoto jännityspäänsärkyyn – kokeile esimerkiksi joogaa, tanssia tai suuntaa kuntosalille. Myös fysioterapia auttaa.

2. Stressistä eroon

Tämä neuvo on helpompi antaa kuin toteuttaa. Tarkastele elämääsi eri kantilta – mistä osasista stressi muodostuu? Pitkään jatkuva kiire ja paha olo aiheuttavat muutakin hallaa kehollesi kuin pelkkää pääkipua. Älä suostu siihen, että se on jatkuvaa ja normaali olotila elämässäsi.

3. Rentoudu

Yritä rentoutua ja ota hetki ihan vain itsellesi. Esimerkiksi sauna rentouttaa mieltä ja kehoa, joten siellä voit saada avun myös jännityspäänsärkyyn.

Myös alkoholi voi auttaa. Sitä ei kuitenkaan varsinaisesti voi suositella jatkuvaksi hoitomuodoksi ja jo yksi lasillinen antaa riittävän tehon – älä siis latki juomaa pullotolkulla.

4. Uni on paras lääke

Päiväunet helpottavat oloa. Kipukohtaus voi olla myös merkki silkasta väsymyksestä.

5. Kerro vitsi

Tai tee mitä tahansa, jotta voit nauraa! Nauru vapauttaa ja laukaisee jännitystiloja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja