Janni Hussi keräsi rohkeutensa ja toteutti yhden elämänsä suurimmista haaveista: "En olisi ikinä voinut kuvitella"

5:10
Sometähti Janni Hussi taisteli tiensä radiomaailman huipulle – näin hän sen teki

Janni Hussi haaveili radiotyöstä teini-ikäisestä asti ja onnistui vihdoin keräämään rohkeutensa toteuttaakseen pitkäaikaisen unelmansa.

Vuosi 2020 on tarjonnut monenlaisia käänteitä ja tulee varmasti painumaan monien suomalaisten mieliin murheellisena koronavuotena. Janni Hussin kohdalla vuoden mieleenpainuvin tapahtuma ei kuitenkaan liity pelkästään koronavirukseen ja sen mukanaan tuomiin eriskummallisiin aikoihin.

– Radiotyö ihan ehdottomasti, Hussi vastaa vuoden mieleenpainuvinta asiaa kysyttäessä.

–  Yksi elämäni suurimmista haaveista on toteutunut, mutta samaan aikaan hienojen juttujen kanssa on tapahtunut ihan hirveitä. Tämä on ollut ristiriitojen vuosi, hän summasi kulunutta vuotta, kun uuden Ennätystehdas-kauden kuvaukset olivat joulukuussa loppusuoralla.

– Ihailen suunnattomasti ihmisiä, joilla on joku taito, joka vaatii kymmeniä, satoja tai jopa tuhansia tunteja treeniä, ohjelman juontaja hehkuttaa ja lupaa, että katsojat tulevat näkemään hyvin erilaisia ennätyksiä ja yrityksiä, joista osa on sellaisia, joita voi yrittää myös kotona.

Hussi on tehnyt Ennätystehtaan lisäksi vuoden aikana myös muita tv-projekteja. Hän ei kuitenkaan ota kantaa siihen, ovatko tv- vai radiotyöt mieluisampia, kun hän nyt on saanut kerätä kokemusta radiojuontajana Suomipopin taajuuksilla vuoden verran.

Rohkeus riitti vihdoin

Radiotyöstä Hussi oli ehtinyt haaveilla jo teini-ikäisestä asti, mutta kertoo, ettei uskaltanut aiemmin lähteä tavoittelemaan pitkäaikaista unelmaansa.

– Sitten vihdoin ja viimein keräsin rohkeuteni ja rupesin pistämään työhakemuksia. Tarjouduin tekemään kaikkia mahdollisia tuurauksia ja sijaisuuksia, koelähetyksiä ja -nauhoituksia. Tilaisuus aukeni sitten ensin Suomipopin viikonloppuaamuissa ja lopulta Aamulypsyssä. En olisi ikinä voinut kuvitella, että pääsen tuollaiseen paikkaan kokeilemaan, hän taustoittaa.

Koska kyseessä on äärimmäisen suosittu aamuohjelma, oli monilla vahva mielipide siitä, kun Hussi valittiin Anni Hautalan sijaiseksi, kun tämä jäi äitiyslomalle. Hussi kertoo kuitenkin kuuntelevansa ennen kaikkea radioalan ammattilaisten mielipidettä.

– En voi oikein muiden mielipiteisiin vaikuttaa. Teen omaa työtäni ja on hienoa, että radioalan ammattilaiset ovat uskoneet minuun. Jaajo (Linnonmaa) ja Tuukka (Ritokoski) uskoivat siihen, että olen hyvä sijainen, ja toki myös esimieheni.

Kuuntelijoilta on kuitenkin tullut myös mukavaa palautetta, ja osa on kertonut yllättäneensä positiivisesti.

– Monessa viestissä oli, että alkuun on oltu skeptisiä, kun Anni on kuitenkin rakastettu vakioääni ohjelmassa. Hyvältähän se tuntuu, jos pystyy jonkun ennakkoluulon murtamaan samalla, Hussi hymyilee.

Alun perin hän ponnahti julkisuuteen fitnesskuvioista ja on onnistunut vuosien saatossa nousemaan yhdeksi Suomen seuratuimmista sometähdistä. Esimerkiksi Instagramissa hänellä on 237 000 seuraajaa.

– Se on syntynyt osin vahingossa ja osin tietoisesti, hän pohtii nyt menestysbrändiä nimeltä Janni Hussi.

– Tässä on kuitenkin yli kymmenen vuotta oltu jo viihdealalla, ja paljon on mahtunut mukaan. Rauhallisesti on edetty ja tässä ollaan. En oikein muuta osaa sanoa.

Somen rooli elää

Hussi kertoo, ettei osannut kuvitella, että somesta voisi tulla ammatti, kun hän julkaisi ensimmäiset kuvansa Instagramissa. Kun tulessa on jo liuta muitakin rautoja, ovat liikuntaan liittyvät työt jääneet toistaiseksi taka-alalle. Myös somen rooli on kuluneen vuoden aikana muuttunut jonkun verran.

– Totta kai se on edelleen minulle työväline ja hirveän hyvä väylä, jos tulee jotain uutta podcastia, ohjelmaa tai mitä tahansa, kun sen saa siellä kerrottua seuraajille, Hussi sanoo.

Tällä hetkellä hän kertoo kuitenkin pyrkivänsä entistä enemmän siihen, että hän pystyisi käymään somessa keskustelua seuraajiensa kanssa niin paljon kuin suinkin on mahdollista.

– Minulla on hirveän kivoja seuraajia, ja mahtavia keskusteluja on käyty ihmisten kanssa. Varsinkin tämmöisinä erikoisaikoina, kun fyysisiä kontakteja ei niin paljon tule, on ihanaa, että olen voinut siellä keskustella ihmisten kanssa, hän kiittelee.

Pelkkien kaupallisten yhteistöiden sijaan Hussi on kertonut Instagram-tilillään avoimesti myös huonommista päivistä, sekä muun muassa siitä, kun hänellä todettiin syöpä vuonna 2019. Nyt vointi on hyvä ja tilanne syövän osalta hallinnassa.

– Se leikattiin alkukesästä 2019 ja olen käynyt nyt yhdessä vuosikontrollissa. Käyn vuosittain kontrollissa seuraavat 7–10 vuotta, hän kertoo kiitollisena saamastaan hoidosta.

Elämän parhaat ilot ovat pieniä

Viimeiset kaksi vuotta hän on pitänyt yhtä Joel Harkimon kanssa. Hän kiittelee puolisoaan siitä, että tämä on tukena aina, jos tilanne uhkaa lähteä laukalle kiireisessä elämässä.

– Jolle on minun tukipilarini. Välillä kun meinaa itse ruveta kriiseilemään jostain asiasta tai käymään ylikierroksilla, hän tosi hienosti vetäisee kierrokset alas.

Uuden vuoden kynnyksellä Hussi toivoo monien muiden tapaan ennen kaikkea sitä, että koronatilanne hellittäisi. Toinen toive tulevalle vuodelle liittyy perheeseen.

– Perheen kanssa vietettyä aikaa toivoisin vielä lisää arkeen, toivoo Hussi, joka kertoo koronavuoden aikana havainneensa, että hienojen ulkomaanmatkojen sijaan hän kaipaa eniten pieniä, arkisia iloja, jotka ovat jääneet pois poikkeusolosuhteissa.

– Pullakahvihetket mummon kanssa tai ylipäänsä kiireettömät, läsnä olevat hetket. Niitä on tosi kova ikävä. Toivon ensi vuodelta niitä paljon läheisten ihmisten kanssa. Elämän parhaat ilot ovat niitä pieniä iloja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja