Syöpädiagnoosi pakotti Janni Hussin pysähtymään – loman aikana hän teki haaveistaan totta: "Hattu kourassa töitä etsimään"

19:59
MTV paikalla Urheilugaalan punaisella matolla – mitä tähtipari Joel Harkimo ja Janni Hussi odottaa illalta?

Janni Hussi on haaveillut radiotöistä jo vuosia. 

Somevaikuttajana tunnettu Janni Hussi juontaa nykyisin myös Radio Suomipopin viikonloppuja, sekä kesällä myös iltapäiväohjelmaa. 

Hussi paljastaa tuoreessa Instagram-postauksessaan, että on haaveillut radiotöistä jo vuosia. Vuodet kuitenkin vierivät ja haave jäi taka-alalle. Yksi elämänmuutos sai tarttumaan hänet tuumasta toimeen. 

– Muistan jo Kouvolassa asuessani (joskus 10 v sitten) puhuneeni kavereille, että tota (radio) mä haluaisin joskus tehdä. Rakastin myös mun työtä Kouvolan Sanomissa urheilutoimituksessa, jossa sain kirjoittaa otteluraportteja ja henkilökuvia. Vuodet kuitenki vieri, lähdin Kouvolasta ja sitä kangistui kaavoihinsa, Hussi kirjoittaa postauksessaan. 

Vuosien aikana Hussi ohjasi liikuntaa ja teki treeniohjelmia sekä oli mukana televisiossa erilaisissa projekteissa. Hän myös kirjoitti blogia ja kolumnia Cosmopolitan-lehdelle. 

– Joka kerta juontokeikalle lähtiessä oli kuitenki sellainen olo, että mä haluaisin juontaa ja puhua. Se vaan tuntuu niin omalta. Takaraivossa koko ajan muhi ja kypsyi ajatus edelleen radiosta, mutta jotenkin ei uskallus riittänyt.

Vuosi sitten Hussilla diagnosoitiin tukikudossyöpä. Sen myötä hänen oli pakko pysähtyä ja levätä. Loman aikana hän kirjoitti ylös niitä asioita, mitä haluaa tehdä, ei pelkästään työrintamalla.

– Tuon kesän jälkeen aika moni asia konkretisoitui ja nytkähti eteenpäin. Sitä kutsutaan myös puhelimen ottamiseksi kauniiseen käteen ja hattu kourassa töitä etsimään.
En olis ikinä uskonut, että tosta puoli vuotta eteenpäin saan tehdä omaa viikonloppu ohjelmaa radiossa ja vielä niinkin huikealla kanavalla kuin Suomipop, hän kirjoittaa. 

Hussi kertoo käyneensä syksyllä äänenkäyttö- ja ilmaisutunneilla, sekä teki puheharjoituksia. 

– Työ ei kuitenkaan (todellakaan) loppunut siihen, kun pesti varmistui. Nyt me ollaan viikottain sparrailtu meidän parhaan tuottajan kanssa, mikä on ollut lähetyksessä hyvää, missä on parannettavaa.

Hussi kertoi käyneensä viime viikolla vuosikontrollissa. Neulakammoisena häntä helpotti se, että sai kuunnella kollegojensa Tinni Wikströmin ja Juuso Mäkilähteen radiolähetystä. 

– Silloin mä mietin, että toivottavasti mä voin joskus olla jollekin se ”tuttu ääni”, joka jeesaa tiukassa paikassa. Se kaveri, jonka takia jakso vähän paremmin tai edes selvisi, hän kirjoittaa. 

Hussin päivitys on kerännyt paljon kommentteja, myös julkisuudesta tutuilta henkilöiltä. 

–Olemme kuulleet vasta menestystarinasi alkusanat, Sami Kuronen kirjoittaa lisäten sydänhymiön. 

– Niin järjettömän ylpeä ja inspiroitunut susta rakas, Miss Suomi Lotta Hinsta kirjoittaa. 

– Kiitos tuki-puheluista, Hussi vastaa ystävänsä tsemppiviestiin. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja