Janita Lukkarinen sai musertavia uutisia: Lääkäri määräsi elvytyskiellon ja sanoi, seuraava koti on saattohoito

11:29
Janita Lukkarinen kertoi voinnistaan MTV Uutisille juuri ennen joulua.

Janita Lukkarisen syöpä on levinnyt vatsalaukkuun.

Tosi-tv-tähti Janita Lukkarinen on kamppaillut syövän kanssa jo 1,5 vuoden ajan, välillä on ollut valoa tunnelin päässä, kun taas välillä rajuja myrskypilviä.

Lukkarisen vointi paheni rajusti, kun hän sai kotonaan rankan syöpäkohtauksen aamulla viiden aikaan jouluaaton aattona.

– Aloin oksentaa ja kroppani kramppasi. Minut vietiin aamuyöllä ambulanssilla ensin Hyvinkäälle sairaalaan, jonka jälkeen minut siirrettiin Helsingin Meilahteen syöpäklinikalle, Lukkarinen kertoo MTV Uutisille.

Lukkarisen vatsa ultrattiin, heti kun hän pääsi sairaalaan. Sen jälkeen hän sai musertavia uutisia lääkäriltä.

– Tutkimuksissa selvisi itsenäisyyspäivänä, että syöpä on levinnyt lisämunuaisiin. Ennen joulua ultrassa näkyi, että syöpäkasvaimia on jo vatsalaukussa.

– Minua on sädetetty, leikattu ja kaikki voitava tehty, mitä Suomessa voidaan tehdä. Aina se syöpä puskee takaisin, Lukkarinen kertoo murheellisena.

Lukkarisen huonot uutisen eivät lopu tähän. Viime lauantaina lääkärit kertoivat uutisen, jonka jälkeen Lukkarisen Jaana-äiti joutui sokkitilaan.

– Minulle määrättiin elvytyskielto lymfoomaan erikoistuneiden lääkäreiden toimesta. Heillä on kerran viikossa palaveri ja nyt he tulivat siihen ratkaisuun, että jos sydämeni pettää, se olisi liian kova rasitus minulle.  Vaikka joutuisin hengityskoneeseen, se ei enää pelastaisi minua.

– Tämä oli minulle ja etenkin äidilleni iso sokki, jolta meni taju ja hänet vietiin pyörätuolissa päivystykseen, Lukkarinen kertoo surullisena.

Lukkarinen ja hänen äitinsä ovat saaneet oman huoneen Meilahden syöpäosastolta, jossa he voivat viettää rauhassa päivät.

– Seuraava koti, johon menen, on Terhokoti eli saattohoito. Sattuu ja tuntuu todella pahalta, kun en pääse enää omaan kotiin. En pääse enää leikkimään pikkusisarusteni kanssa. Elämä on tähdenlehto ja siitä pitää nyt nauttia.

– Lääkärit arvioivat, että minulle on elinaikaa vain 3-6 kuukautta.

Lukkarinen perusti oman Gofundme-sivuston, jonka kautta pystyy keräämään varoja kansainvälisesti.

Maanantaiaamuun mennessä rahastoon oli kertynyt noin 1500 euroa.

– Nyt etsin globaalista hoitomuotoa, josta voisi olla apua minulle. Tarvitsen vähintään 50 000 euroa. Kaikki apu on nyt tarpeen. Jos ehdin menehtyä ennen sitä, lahjoitetut rahat käytetään hautajaisiini.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja