Janey luopui alkoholista, koska oli sen takia "ehdottomasti huonompi vanhempi" – keskustelu virisi somessa: "Jos juot pullon viiniä joka ilta..."

8:23
Videolla entiset alkoholistit kertovat raitistumisestaan

Aiemmin viinipullollisen illassa nauttinut Janey lopetti juomisen ja uskoo, että juomattomuus tekee hänestä paremman äidin. Aiheesta virisi sosiaalisessa mediassa kiivas keskustelu.

Kuuluuko vanhempien juoda lainkaan alkoholia? Äitien keskustelu Good Morning Britain -ohjelmassa sai kansan keskustelemaan, kertoo Kidspot.

"Miksi join koko pullon?"

Good Morning Britain -ohjelmassa esiintynyt alkoholista luopunut Janey Lee Grace kertoo juoneensa aiemmin pullollisen viiniä illassa.

– En koskaan ollut pohjalla. Olin täysin toimintakykyinen, kukaan ei tiennyt, että ongelmaa on. Itse tiesin, että minulla on ongelma, kun kolmelta aamulla heräsin miettien: "Miksi join koko pullon?" Heräsin ja tunsin oloni aivan kaameaksi, mutta mikä tärkeämpää, en olisi voinut ajaa lapsiani sairaalaan, jos heidän olisi pitänyt päästä sinne keskellä yötä, Janey kuvailee.

– En ollut täysin läsnä ja krapuloiden ja juomisen takia en ollut kaikkea, mitä voisin heille olla, joten olin ehdottomasti huonompi vanhempi.

Ohjelmassa vastakkaista mielipidettä edustaneen Vicki Psariasin mukaan alkoholia ei pitäisi demonisoida, eikä äitien tarvitse martyyrien lailla uhrata kaikkea ollakseen "hyviä äitejä".

"Jos juominen vaikuttaa aikaasi lasten kanssa, sinulla luultavasti on ongelma..."

Aihe herätti sosiaalisessa mediassa keskustelua. Moni huomautti, että Janeyn runsaat juomatavat eivät päde kaikkiin äiteihin.

– Jos juot pullon viiniä joka ilta, niin joo, älä ehkä juo niin paljon, Anita Andrews sanoo.

– Jos juominen vaikuttaa aikaasi lasten kanssa, sinulla luultavasti on ongelma. Jos tämä asia loukkaa sinua, se pätee sinuun. Jos tämä ei päde sinuun – kippis vaan, neidit, Chloe Jayde toteaa.

On eri asia hankkiutua känniin ja rentoutua viinilasillisen tai oluen kanssa pitkän päivän jälkeen, Jessica Bowden huomauttaa.

Entä isien juominen?

Osa huomauttaa, että äitien viinilasillisen lisäksi muitakin perheiden tapoja voisi kritisoida samalla tavalla.

– En juo, mutta ehkä hänen pitäisi myös käskeä miehiä lopettamaan juominen ja olemaan enemmän läsnä, Hollie Cordy suomii.

– Jotkut vanhemmat voisivat myös panna pois puhelimensa ja sosiaalisen median, ja olla enemmän läsnä lapsilleen. Sanonpahan vain, Kristen Tabe toteaa.

"Hoitakaa omat asianne"

Moni uskoo, että kohtuullinen juominen on vanhempien oma asia.

– Mielestäni vanhempien pitää lakata kertomasta toisille vanhemmille, mitä näiden pitäisi tehdä. Hoitakaa omat asianne, Angela Schoebel napauttaa.

– Luulen, että suurin osa tukeutuu viinaan lasten takia, Simone Louise Kelly vitsailee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja