Mainos

Jalonen MM-valinnoista: Pohjois-Amerikasta positiivista viestiä

Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmistautuminen kohti kevään MM-kisoja alkaa ensimmäisellä leirityksellä tulevalla viikolla.

Leijonat kohtaa ensi viikolla kahdesti Sveitsin miehistöllä, josta suurin osa kiekkoili kuluvalla kaudella KHL-kaukaloissa.

- Lähdemme Sveitsiin räätälöimään MM-kisapeliämme. Tässä joukkueessa on ainoastaan kolme pelaajaa, jotka eivät ole olleet meidän mukana tällä kaudella. Muut tietävät tasan tarkkaan, minkälaista peliä me haemme, päävalmentaja Kari Jalonen kertoo MTV Sportille.

- Sitä kautta pääsemme aika hyvästä asemasta liikenteeseen. Pystymme vielä harjoittelemaan ja työstämäänkin pelien kautta pelisysteemijuttuja. Tehdään kovasti töitä, että saamme palasia kohdalleen Sveitsissä, luotsi lisää.

MM-leiritykseltä puuttuu vielä useampi potentiaalinen pelaaja, joiden kausi on jo päättynyt. Joukkuetta täydennetään tulevilla viikoilla.

- Olemme Jere Lehtisen kanssa lähiaikoina yhteyksissä kaikkiin kautensa päättäneisiin pelaajiin, joista olemme kiinnostuneita ja tiedustelemme heidän saatavuuttaan maajoukkueen käyttöön. Sen jälkeen teemme ratkaisuja, minkälaisiin rooleihin he tulevat seuraavilla leiriviikoilla, Jalonen toteaa.

Työrauha pelaajille

Jalonen ei suostu paljastamaan, ketkä ovat Leijonien kiikarissa.

- En lähde spekuloimaan nimillä. Olemme nyt valinneet ensimmäisen joukkueen ensimmäiselle leiriviikolle ja haluamme antaa työrauhan jokaiselle pelaajalle, jotta he voivat antaa näyttöjä omille pelipaikoilleen.

Joukkueeseen on tyrkyllä myös kiekkotaitureita SM-liigasta, jossa pelataan parhaillaan puolivälieriä. Tiedusteluja on tehty myös NHL:n suomalaistähtien suuntaan.

- Saimme hyvää, positiivista viestiä pelaajilta visiittimme aikana Pohjois-Amerikassa.

- Tässä vaiheessa emme voi oikeastaan sanoa mitään muuta. Laitetaan leiritys käyntiin, ja ennen kaikkea tarkoituksena on se, että pystymme rakentamaan sitoutuneen, intohimoisen ja hyvän joukkuehengen omaavan joukkueen, Jalonen sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja