Mainos

Jaakonsaari julkisti toimittajalistat

Työministeri Liisa Jaakonsaari kiistää edelleen, että ministeriö olisi laatinut toimittajista ns. mustia listoja. Iltapäivän tiedotustilaisuudessa Jaakonsaari julkisti kuitenkin puheena olleet listat, jossa toimittajia oli nimillä mainiten arvotettu.

Jaakonsaaren mukaan kyse oli selvityksestä, jolla tutkittiin, miten hyvin työministeriön viestit menevät läpi mediassa. Selvitystä hyödynsi Jaakonsaaren mukaan lähinnä ministeriön tiedotusosasto. Asiasta noussutta kohua Jaakonsaari pitää kohtuuttomana.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio ryhtyy tutkimaan kohua herättänyttä toimittajalistaa. Aarnio uskoo, että julkisuuteen tuotu lista on vain kooste toimittajien tekemistä uutisista ja kolumneista. Hänen mukaansa nyt onkin selvittävä, onko toimittajista kerätty tarkempia tietoja. Lakia on rikottu, mikäli rekisteriin on kirjattu esimerkiksi toimittajien poliittisia näkemyksiä.

Politiikan tutkija Jukka Kanerva arvioi, että työministeri Liisa Jaakonsaari hallitsee julkisuuspelin huonosti. Jaakonsaari kiisti eilen moneen kertaan, että toimittajista olisi laadittu mustia listoja. Kuitenkin MTV3:n uutisillakin on hallussaan nelisivuinen lista lehtien ja toimittajien suhtautumisesta niin sanottuun työreformiin. Kanerva ei näe toistaiseksi perusteita Jaakonsaaren eropäätökselle, vaikka arvosteleekin toimintaa kömpelöksi.

Hovioikeudenneuvos, tohtori Jukka Kemppinen, ei löydä työministeri Liisa Jaakonsaaren erottamiselle juridisia perusteita. Kemppinen ei usko toimittajien ja lehtien asenteista tehtyjen listojen olevan lainvastaisia henkilörekistereitä. Poliitisten johtopäätösten tekemisen hän jättää SDP:lle.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.