J.K. Rowling teki paljastuksen hahmojen rakkaussuhteesta – fanit kimpaantuivat: "Sitä ei lasketa"

Huispauksen MM-kisoissa juostaan luuta haarovälissä 2:00
Harry Potter -kirjoista tuttu Huispaus on lajina täyttä totta

J.K. Rowlingin mukaan Albus Dumbledore ja Gellert Grindelwald olivat rakastavaiset.

Harry Potter -kirjailija J.K. Rowling on tehnyt paljastuksen kahden luomansa hahmon suhteesta. Kahden kuuluisan velhon, Albus Dumbledoren ja Gellert Grindelwaldin välillä oli Rowlingin mukaan muutakin kuin ystävyyttä.

Rowling on aiemmin paljastanut, että Dumbledore oli homoseksuaali. Hänen seksuaaliseen suuntautumiseensa tai rakkauselämäänsä ei ole viitattu Harry Potter -sarjassa lainkaan, mutta fanit ovat spekuloineet hänen ja Gellert Grindelwaldin ystävyyssuhteen laadulla.

Rowling puhui velhojen suhteesta Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset -elokuvan blu-ray-julkaisun ekstramateriaaleissa.

– Heidän suhteensa oli todella intensiivinen. Se oli intohimoinen rakkaussuhde, Rowling kertoi.

Rowlingin mukaan suhteessa oli myös seksuaalinen ulottuvuus, mutta hän on kiinnostuneempi siitä, mitä he tunsivat toisiaan kohtaan.

Fanit eivät ottaneet Rowlingin paljastusta kovin lämpimästi vastaan. Moni moitti kirjailijaa siitä, ettei hahmojen suhteeseen viitata lainkaan Harry Potter -kirjoissa tai Ihmeotukset-elokuvasarjassa.

– J.K. Rowling vahvistaa, että osa hahmoista hänen kirjoissaan ja elokuvissaan oli homoja kaikkialla paitsi kirjoissa ja elokuvissa.

– Olen kyllästynyt Rowlingiin ja hänen puolivillaiseen kattavuuteensa. Sitä ei lasketa, jos hän kertoo vasta faktan jälkeen. Se ei ole liittolaisuutta. Hän yrittää vain saada pisteitä. Tällä tavoin hän ei menetä mitään. Laita se tekstiin tai älä puhu siitä ollenkaan.

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset -elokuvan ohjaaja David Yates  suututti osan faneista jo ennen elokuvan julkaisua kertomalla, ettei Dumbledorea esitetä elokuvassa selkästi homoseksuaalina.

Lähteet: Buzzfeed, Daily Mail, CNN

Lue myös:

    Uusimmat