Ivanka Trumpin ex-ystävä puhuu jälleen – kertoo tarkemmin kohupaljastustensa taustoista

0:16
Melania Trumpin ilme oli ikuistamisen arvoinen, kun Ivanka Trump asteli lavalle.

Vanity Fair -lehti julkaisi aiemmin poikkeuksellisen artikkelin, jonka takana kerrottiin olevan presidentti Donald Trumpin vanhimman tyttären Ivanka Trumpin entinen paras ystävä. Nyt ystävä paljastaa podcastissa, miksi toi asiat julkisuuteen vuosien hiljaisuuden jälkeen. 

The Observerin ja Huffington Postin toimittaja ja ex-ystävä Lysandra Ohrstrom kertoo kohupaljastuksessaan muun muassa Ivanka Trumpin olleen ulkopuolisille hurmaava, mutta todellisuudessa hän oli röyhkeä ja hienostelija. Ex-ystävä kuvailee Trumpin olleen yhtä rahan perässä kuin isänsä. 

Ohrstrom selittää tiistaina julkaistussa The Daily Beast’s The New Abnormal -podcastissa syyn paljastuksilleen.

Hän kertoo käyneensä samaa koulua Trumpin kanssa teini-ikäisenä ja toimineensa myös tämän toisena kaasonaan vuonna 2009. Ohrstromin mukaan kaksikko ajautui kuitenkin eri teille elämässä. 

Syynä paljastuksille ei ollut hänen mukaansa Trumpin ”konservatismi”, vaan pikemminkin hänen ”elitistinen hienostelija -asenteensa” ja kieltäytyminen juttelemasta muiden, kuin hänen piirissään olleiden varakkaiden henkilöiden kanssa.

Ohlstrom viittaa podcastissa muun muassa Trumpin sanomaan kommenttiin koulussa:

– Miksi minun pitäisi lukea kirja helvetin köyhistä ihmisistä?

Ohstromin mukaan ystävykset eivät olleet monista asioista samaa mieltä.

– Käytän kaulakorua, joka kertoo nimeni arabiaksi. Minulle tehtiin se ensimmäisen Beirut-jakson lopussa ja käytän sitä joka päivä. Hän nälvi siitä.

Ohstromin muistelee erästä tilannetta ystävyyssuhteen loppumetreillä.

– Hän katsoi minua ja kysyi: ”Miltä sinun juutalaisesta poikaystävästäsi tuntuu, kun harrastatte seksiä ja tuo koru osuu hänen naamaansa? Korusi huutaa terrorismia”.

Idea paljastukseen lähti yhteiseltä entiseltä luokkakaverilta

Ohrstrom kertoo saaneensa idean paljastustekstiin aiemmin marraskuussa, kun hän oli äänestämässä Yhdysvaltain presidentinvaaleissa.

Hän törmäsi äänestyspaikalla entiseen hänen ja Trumpin luokkakaveriin, joka kertoi olevansa hämmentynyt, ettei kukaan heidän koulustaan ollut puhunut Trumpin laukomista kommenteista julkisesti.

– Menin kotiin sen jälkeen. Istuin tietokoneellani ja aloin kirjoittaa pitkää esseetä siitä, miksi Trumpin isän ei pitäisi olla presidentti. Se oli pitkälti sidottu muistikuviini siitä, minkälaista Donald Trumpin kanssa oli kasvaa, hän kertoo.

Ohstrom kertoo presidentin kommentoineen hänen painoaan ja kutsuneen heidän nuorimpia ystäviään eri mallien nimillä.

– Muistan, että hän kutsui yhtä tyttöä aina Cindy Crawfordiksi. En ollut puhunut hänen kanssaan mitään 18 vuoden aikana, ja hän soitti minulle tämän artikkelin jälkeen. Päädyimme muistelemaan Donald Trumpin tarinoita.

Nainen kertoo kuitenkin, että hän ei ollut artikkelissa kerrottu Cindy, vaan Christy Turlington. Tämän jälkeen nainen kertoi muita heistä käytettyjä mallien nimiä.

Ohrstrom kertoo, että Trump ei kiinnittänyt tähän huomiota, sillä hän ei ollut omien sanojensa mukaan todella viehättävä.

– Hän ei melkein ikinä muistanut nimeäni.

Oli lojaalille ex-ystävälleen viime vaalien aikaan

Ohstrom kertoo saaneensa haastattelupyyntöjä eri medioilta vuonna 2016, kun Trump pyrki presidentiksi. Hän sanoo kunnioittaneensa ystäväänsä, jonka kanssa hän ei ollut enää missään yhteyksissä.

Ohstrom kertoo lähettäneensä sähköpostitse tulleet haastattelupyynnöt eteenpäin Ivanka Trumpille, joka oli pyytänyt niitä katsoakseen ”minkälaisia tarinoita hänestä on tekeillä”.

– Minä itseasiassa lähetin ne. Toimin näin siihen asti, kunnes hänen isänsä voitti. En uskonut, että hän oikeasti voittaisi.

Ohstrom kehottaa ihmisiä muistelemaan tätä, ennen kuin he syyttävät häntä petturiksi.

Toivoi Ivanka Trumpin käyttävän asemaansa eri tavalla

Ohstrom kertoo podcastissa toivoneensa Ivanka Trumpin käyttäneen asemaansa hänen isäänsä vastaan.

– Toivon, että Ivanka käyttäisi poliittista pääomaansa ja kapasiteettinsa poliittisen toimintakomitean kampanjan aloittamiseen ja isänsä äänekkääseen vastustamiseen.

Kysyttäessä uskooko Ohlstrom siihen, että Ivanka Trump saisi asemansa New Yorkissa takaisin isänsä presidenttikauden jälkeen, hän vastaa kysymykseen myöntävästi.

– Hän on siellä heti viiden vuoden kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja