Mainos

Itsestään soivat ovikellot piinasivat Riikan naapurustoa – syyllinen löytyi yllättävän läheltä

Itsekseen soivan ovikellon syypääksi paljastui naapuri.

MTV Digin lukija Riikka kertoo erikoisesta sattumuksesta, jossa naapuruston ovikelloja mystisesti piinanneen ongelmaksi osoittautuivat samalle taajuudelle asetetut langattomat ovikellot.

– Lapset ovat välillä soittaneet kotona keskenään ollessaan, että joku soittaa ovikelloa. Ollaan ihmetelty, että mitä ihmettä, Riikka kertoo.

Kolmisen vuotta sitten asennettu ovikello on aina silloin tällöin soinut, vaikka oven takana ei ole ollut ketään. Mystinen soittelu oli laitettu pilailevien lasten kustannukselle.

Viimein ovikelloepisodi sai päätöksen, kun mystinen ovikellon soittaja jäi kiinni rysän päältä.

– Eilen aamulla koira alkoi haukkumaan ja menin katsomaan, oliko ovella ketään. Huomasin ikkunasta, että naapuriasuntoon oli menossa vieras ja samalla myös meidän ovikello soi. Menin katsomaan, jos vieras olikin vahingossa soittanut väärää ovikelloa.

Kävi ilmi, että naapurin ovikellon soidessa soikin myös seinänaapurin ovikello. Naapurit olivat asentaneet langattomat ovikellot oviinsa ja asettaneet ovikellot samalle taajuudelle.

– Naapuri oli ihmetellyt ihan samaa: ovikello soi, mutta ketään ei ole paikalla.

Langattomia ovikelloja löytyy useilta eri valmistajilta ja esimerkiksi nettikauppojen valikoimissa ovikelloille on ilmoitettu oma taajuutensa, jolla laite toimii.

Riikka kertoo taloyhtiössä aiemmin olleen käytössä kiinteät ovikellot, mutta sen hajotessa talouteen ostettiin uusi langaton ovikello. Ovikelloa asentaessa ei ollut kuin yksi taajuusvaihtoehto, joka sattumalta osoittautui samaksi kuin naapurin.

***

10:05

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.