Mainos

Italia häpeää pääministeriään

Italian pääministerin Silvio Berlusconin kömpelöt letkautukset Yhdysvaltain tuoreesta presidentistä Barack Obamasta raivostuttavat Italiassa.

Berlusconi kuvasi eilen Moskovassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa Obamaa "nuoreksi, komeaksi ja vieläpä ruskettuneeksi".

Useat italialaiset oppositiopoliitikot ovat luonnehtineet Berlusconin lausuntoa rasistiseksi sekä äärimmäisen epädiplomaattiseksi.

Opposition edustaja Dario Franceschini totesi Berlusconin sanojen vahingoittavan pahasti Italian mainetta.

Parlamentin jäsen, afrikkalaista syntyperää oleva Jean Leonard Touadi kertoi puolestaan AP:n haastattelussa olevan syvästi pettynyt maansa pääministeriin.

Rooman kaduilla Berlusconia vastustavat opiskelijamielenosoittajat kantoivat kylttejä, joissa luki "Parempi ruskettunut kuin kalju kääpiö", viitaten Berlusconin pituuteen ja hiusmalliin.

Berlusconin vastaus kritiikkiin: Imbesillit!

Berlusconi on tyrmännyt häntä vastaan osoitetun kritiikin. Pääministerin mukaan lausunto oli tarkoitettu suureksi kohteliaisuudeksi, ja hän kertoi pitävänsä kritiikin esittäjiä täysin huumorintajuttomina.

Kun Berlusconilta kysyttiin, mitä mieltä hän on siitä, että hänen lausuntonsa Obamasta voitaisiin ymmärtää väärin, vastasi pääministeri:

- Jumala pelastakoon meidät imbesilleiltä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.