Mainos

Israelissa satoja suomalaisturisteja – osa Tel Avivissa

Israelissa on tällä haavaa satoja suomalaisturisteja lähinnä Eilatissa, mutta joitakin myös Tel Avivissa.

Ainakaan vielä kukaan ei ole halunnut keskeyttää lomaansa viimeaikaisten tapahtumien takia, kerrotaan matkatoimistoista.

Toiviomatkoilla on Israelissa parisataa asiakasta. Heistä parikymmentä on Tel Avivissa, jossa tehtiin tänään terrori-isku bussissa.

– Toimitusjohtajamme on myös parhaillaan Tel Avivissa, eikä hän havainnut mitään, sanoo yhtiön hallituksen jäsen Maria Ojajärvi.

Aurinkomatkoilla on noin 150 asiakasta Eilatissa. Viestintäpäällikkö Leila Revon mukaan matkatoimisto sai jonkin verran kyselyjä Israelin tilanteesta ennen viime sunnuntaina lähtenyttä lentoa.

– Me tietysti kerromme sen, minkä tiedämme, ja paikalla olevat oppaat puolestaan informoivat koko ajan meitä. Eilatissa on ihan normaali tilanne, hän kertoo.

Suomen Israelin-suurlähettilään Leena-Kaisa Mikkolan mukaan bussi-isku Tel Avivissa on lisännyt epävarmuutta myös suomalaisten keskuudessa.

Lähetystön tiedossa olevia suomalaisia asuu Tel Avivissa ja sen ympäristössä noin 200.

Mikkolan mukaan räjähdys tapahtui aivan kaupungin keskustassa lähellä Israelin puolustusministeriön rakennusta ja kaupungin taidemuseota.

Haavoittuneita on toistakymmentä. Heidän joukossaan ei suurlähettilään tietojen mukaan ole ulkomaalaisia.

Mikkola kehottaa Israeliin aikovia seuraamaan ulkoministeriön matkustustiedotteita. Ministeriö kehottaa tiedotteessa "ehdottomasti välttämään" matkustamista Gazaan ja siitä 40 kilometrin säteelle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.