Mainos

Israelin armeija: Gazasta ammuttu runsaasti raketteja Israeliin – "Valmistaudumme useiden päivien taisteluihin"

Gazan kaistalta on ammuttu runsaasti raketteja Israeliin, kertoo Israelin armeija.

Raketteja ryhdyttiin ampumaan sen jälkeen, kun Israel oli surmannut Islamilainen jihad -järjestön komentajan Baha Abu al-Atan, 42, tämän kotiin tehdyssä iskussa. Myös hänen vaimonsa kerrotaan kuolleen iskussa.

Israel syytti al-Ataa raketti-iskuista ja väitti tämän suunnitelleen uusia iskuja. Muun muassa EU luokittelee Islamilainen jihad -järjestön terroristijärjestöksi.

– Tulitusta on merkittävä määrä, kertoi Israelin armeijan edustaja Jonathan Conricus tiedotustilaisuudessa.

Gazan kaistalta ammutut raketit ovat osuneet Israelin eteläosaan. Varoitussireenit soivat myös Tel Avivissa, mutta ainakaan vielä ei ole tiedossa, että kaupunkiin olisi osunut raketteja.

– Valmistaudumme useiden päivien taisteluihin, Conricus sanoi.

Israelin armeija määräsi osan työntekijöistä jäämään kotiin. Määräys koskee Tel Avivissa ja Israelin keskiosissa asuvia ihmisiä, joiden ei ole täysin välttämätöntä mennä työpaikalleen.

Lisäksi armeija määräsi kouluja ja yliopistoja suljettavaksi sekä kielsi julkiset kokoontumiset. Israelin yleisradion mukaan koulujen ja yliopistojen sulkeminen koskee yli miljoonaa oppilasta ja opiskelijaa.

Israelin tekemä isku voi kiihdyttää yhteenottoja Israelin ja Gazan kaistan järjestöjen välillä. Gazan kaistaa johtava Hamas julkaisi Israelin tekemän iskun jälkeen lausunnon, jossa se uhkasi Israelia kostolla. Hamas ja Islamilainen jihad -järjestö ovat liittolaisia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja