Mainos

Israelilaiset tankit tunkeutuivat pakolaisleiriin

Gazan eteläosassa pakolaisleirillä 60 perhettä on paennut israelilaisten puskutraktoreiden alta. Illalla Israelin taisteluhelikopterien tulituksessa Etelä-Libanonissa kuoli ainakin kaksi palestiinalaista.

Israelilaiset tankit ovat tunkeutuneet varhain aamulla palestiinalaisten pakolaisleiriin Gazan eteläosassa. Asiasta kertoivat palestiinalaiset turvallisuusviranomaiset.

Puskutraktorit ryhtyivät silminnäkijöiden mukaan purkamaan taloja juutalaissiirtokunnan puoleiselta reunalta ja joukot avasivat tulen. Taloista pakeni noin 60 perhettä.

Eilisiltana Israelin taisteluhelikopterit tulittivat Etelä-Libanonissa sijaitsevia kohteita sen jälkeen, kun alueelta ammuttiin raketteja Israelin pohjoisosaan. Iskussa sai surmansa ainakin kaksi palestiinalaista. Samoihin aikoihin silminnäkijät kertoivat Israelin tykkiveneiden tulittaneen Gazan kaupungin rantaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Huomenta Suomi 24.03.2004)

Jos Israel mielestään saavutti jotain surmaamalla Hamasin hengellisen johtajan Ahmed Yassinin, sen saman se häviää palestiinalaisten katkeruuden lisääntymisessä, arvoi professori Jaakko Hämeen-Anttila Lähi-idän tilannetta. Kostonkierre kiihtyy ainakin hetkellisesti, hän sanoo.

(Huomenta Suomi 24.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.