Israel tehnyt ensimmäistä kertaa julkisesti maajoukoilla rynnäköitä Gazaan

Israelin maahyökkäys Gazaan lähestyy – joukot tehneet jo rynnäkköhyökkäyksiä 2:00
Israelin maahyökkäys Gazaan lähestyy – joukot tehneet jo rynnäkköhyökkäyksiä

Israelin maajoukkojen hyökkäys Gazaan näyttää lähestyvän. Armeijan tiedottajan mukaan joukot ovat jo tehneet ennaltaehkäiseviä rynnäkköjä ilmaiskujen lisäksi.

Israelin panssarivaunut ja maajoukot ovat olleet Gazan rajojen läheisyydessä jo pitkään odottamassa hyökkäyskomentoa. Nyt sen aika tuntuu lähestyvän nopeasti. Esivalmisteluja on tehty.

– Yöllä teimme rynnäkköjä panssarivaunuin ja maajoukoin. Käytämme kaiken käytettävissä olevan ajan
parantaaksemme valmiuttamme tehdä oman manööverimme parhaimmalla mahdollisella tavalla, kommentoi Israelin armeijan tiedottaja, amiraali Daniel Hagari.

Myös Hamas on kertonut taistelukosketuksista. 

Ilmaiskut ovat jatkuneet hellittämättä. Gazassa palestiinalaisten mukaan viimeisen vuorokauden aikana on kuollut yli 400 ihmistä. Israel myös iski yöllä eteläiseen Libanoniin ja länsirannalla on ollut yhteenottoja. Israelin moneen kertaan julistama tavoite on tuhota Hamas.

Kriisin pahetessa diplomaattinen sukkulointi jatkuu täyden maahyökkäyksen estämiseksi. Benjamin Netanjahuun yrittävät vaikuttaa Yhdysvallat ja nyt alkuviikosta Ranska ja Hollanti. Maahyökkäyksen jälkeisestä ajasta ei kenelläkään näytä olevan selvää kuvaa.

Lue myös:

    Uusimmat