Israel gazalaisille: Poistukaa kaupungista

Israelilaislehti Haaretzin mukaan tämä on ensimmäinen kerta sitten lokakuun, kun kaikkia Gazan kaupungin asukkaita kehotetaan evakuoitumaan.

Israelin asevoimat pudotti keskiviikkona Gazan kaupunkiin lentolehtisiä, joissa se kehotti kaikkia lähtemään kaupungista. Uutistoimisto AFP:n toimittajan mukaan lentolehtisissä varoitettiin, että kaupunki pysyy vaarallisena taistelualueena.

Israelilaisen Haaretz-lehden mukaan arabiankielisissä lehtisissä ilmoitettiin, että asukkaat voivat poistua kaupungista turvallisesti ja nopeasti etelään määrättyjen rajanylityspaikkojen kautta.

Lentolehtisten mukaan asukkaat voivat kulkea Deir al-Balahin ja al-Zawiyan alueille kahta reittiä ilman tarkastuksia.

Haaretzin mukaan tämä on ensimmäinen kerta sitten lokakuun, kun kaikkia Gazan kaupungin asukkaita on kehotettu evakuoitumaan.

Israel laajensi maanantaina evakuointikehotustaan kattamaan suurimman osan Gazan kaupungista. Tämän jälkeen siellä puhkesi kiivaita taisteluita.

YK:n mukaan kaupungista on jo paennut kymmeniätuhansia asukkaita. YK ilmaisi tiistaina huolensa Israelin evakuointimääräyksistä, jotka kohdistuvat järjestön mukaan myös alueille, joilla käydään taisteluita.

Israel iski jälleen kouluun

Palestiinalaislähteiden mukaan ainakin 29 ihmistä kuoli, kun Israel iski koulurakennukseen Gazan eteläosassa Abasanissa tiistaina. Iskussa haavoittuneet vietiin sairaalaan läheiseen Khan Yunisin kaupunkiin. Sairaalan työntekijä kertoi AFP:lle, että 29:n iskussa kuolleen lisäksi kymmeniä loukkaantui.

Myös äärijärjestö Hamasin alaisen mediatoimiston mukaan iskun uhriluku oli 29, joista suurin osa oli naisia ja lapsia.

Kyseessä oli muutaman päivän kuluessa jo neljäs kerta, kun Israel teki iskun kouluihin, jotka ovat toimineet kodeistaan pakenemaan joutuneiden palestiinalaisten suojana.

Israelin asevoimat sanoi tehneensä alueelle iskun, jonka kohteena oli Hamasin terroristit. Asevoimien lausunnossa sanotaan, että välikohtaus on arvioinnin alla.

Kolmessa aiemmassa kouluiskussa on kuollut viranomaisten ja pelastustyöntekijöiden mukaan ainakin 20 ihmistä.

Näin Israelin ilmaisku tuhosi koulun Gazassa 2:24
Näin Israelin ilmaisku tuhosi koulun Gazassa heinäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat