Isometsä: Krista Pärmäkosken Tour-päätöksessä hyviä signaaleja – "Ensimmäinen selvästi plusmerkkinen suoritus"

Krista Pärmäkoski päätti maastohiihdon Tour de Skin omalta osaltaan kiertueen pirteimpään kilpailuun, MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä arvioi. 

Pärmäkoski sijoittui Tourilla kolmanneksi. Kiertueen päättäneessä 9 kilometrin vapaan takaa-ajossa, joka huipentui Alpe Cermisin hirmunousuun, suomalaistähti oli koko porukan toiseksi nopein ylivoimaisen mestarin, Norjan Ingvild Flugstad Östbergin jälkeen. 

– Tämä oli Pärmäkoskelta pirteä hiihto. Hiihto oli selvästi jaksavamman näköistä kuin viime vuonna tuossa loppunousussa, Isometsä aloittaa.

– Tämä oli ensimmäinen selvästi plusmerkkinen suoritus Pärmäkoskelta tämän vuoden Tourilla, se oli hyvä juttu. Kun hänellä oli voimia vielä tuollaisen kiertueen päätteeksi, niin se helpottaa varmasti palautumista.

Juttu jatkuu videon alla. 

Krista Pärmäkoski: Olin päivän toiseksi nopein, olen todella tyytyväinen 1:47
Krista Pärmäkoski kommentoi Tour de Skitä ja kauden jatkoa MTV Urheilulle. 

Isometsän mukaan Östberg "oli ylivoimainen vähän kuin puolivaloilla hiihdellen". Voittomarginaali oli lähes kolme minuuttia.  

– Hän on tosi vahvassa kunnossa. Östberghän vähän notkahti vuosi sitten Tourin jälkeen, mutta nyt saattaa olla, ettei niin käy. Hän ei nimittäin joutunut puristamaan niin täysillä loppuun.

Pärmäkoskelta täydellinen paluu vuosi sitten

Myös toinen Tourin loppuun asti hiihtänyt suomalainen, Laura Mononen, päätti kiertueen vahvasti. Viidenneksi nopein osuusaika nosti Monosen kokonaiskisassa 11:nneksi. 

– Olihan se hiihto pirteän näköistä, mutta Monosen kohdalla on analyysin paikka, sitten kun kaikki ovat viivalla ja hiihdetään niin sanotusti normaali kisa. Mutta kyllähän tuo positiivisia ajatuksia herättää, kun hänellä on ollut synkkää viimeiset pari vuotta, Isometsä arvioi. 

Laura Mononen päätösetapin 5. nopein: Yritän olla tähän tyytyväinen 2:00
Laura Monosen kommentit Tour de Skistä MTV Urheilulle.

Tuo seuraava "normaali kisa" nähdään Otepäässä kahden viikon päästä. Viikon päästä Dresdenissä hiihdetään vain sprinttejä, mutta Otepäässä kaikki tähdet ovat mukana. 

Pärmäkoski oli ennen Touria selvästi jäljessä cupin kärkinaisia, mutta Otepäässä hänen olisi hyvä olla jo lähempänä, sillä MM-kisat alkavat 19. helmikuuta. 

– Jos ajatellaan viime vuoden käsikirjoitusta, kun palattiin Tourilta, niin Pärmäkoski voitti heti Planicassa ensimmäisen normaalimatkan kisan, johon osallistui. Se on varmasti Kristan suunnitelma nytkin. Se nähdään kuitenkin Otepäässä, sitä on vaikea ennakoida, Isometsä summaa. 

Päävalmentaja Haavisto: Pärmäkoskelta hyvä nousu, Monoselta hieno suoritus 4:03
Päävalmentaja Matti Haavisto kommentoi MTV Urheilulle suomalaisten suorituksia Tour de Skillä. 

Lue myös:

    Uusimmat