Mainos

Isoja yrityskauppoja tekevät ansaitsivat viime vuonna eniten

Nollatuloilla elää vajaat 400 000 suomalaista. 1,1 miljoonaa ihmistä tienaa alle 8000 euroa vuodessa. Rikkaimpien omaisuus on kääntynyt kasvuun.

Suomen rikkampien omaisuus on kääntynyt jälleen kasvuun. Verotiedot viime vuodelta kertovat, että kahdensadan vauraimman omaisuus lisääntyi niukasti, kun se oli parina aikaisempana vuonna supistunut.
Eniten ansaitsivat tekivät isoja yrityskauppoja.

Jotta tulonjaosta saisi kuvan on syytä katsoa ensin, miten tulot - palkka ja pääomatulot yhteenlaskettuna - jakautuivat kaikkien 4,7 miljoonan verovelvollisen suomalaisen kesken.

Nollatuloilla elää vajaat 400 000 suomalaista. 1,1 miljoonan pitää tulla toimeen alle 8000 euron vuosituloilla. Seuraavaan jo keskiluokkaisempaan ryhmään kuuluu parisen miljoonaa ihmistä. 25 tuhannen - 60 tuhannen tuloluokassa on miljoona ihmistä.

Tätä suurempii liksoihin yltää enää noin 100 000 ihmistä. Huimiin yli 840 tuhannen euron tuloihin ylsi 566 suomalaista. Tässä joukossa on useita Nokian johtajia.

Äyrikuninkaiden ykkönen oli viime vuonna yrityskaupoilla rikastunut alahärmäläinen Jorma Lillbacka, jonka tulot olivat huimat 95 miljoonaa euroa. Keskimäärin Lillbacka ansaitsi noin 10 000 euroa vuoden jokaisena tuntina.

Eli Lillbacka oli Uudenvuoden päivän kello aamukuuteen mennessä tienannut enemmäin kuin 95 prosenttia suomalaisista tulisi koko vuonna ansaitsemaan.

Verotiedoista selviää myös suomen rikkaimpien lista, vaikka verotusarvo yleensä on pienempi kuin omaisuuden markkina-arvo.

Sanoma WSOY:n pääomistaja Aatos Erkko on edelleen suomen rikkain mies. Erkon omaisuuden verotusarvo oli vajaat sata miljoonaa. Kakkosena on Sammon Björn Wahlroos. Tässä vaiheessa on huomautettava, että MTV:n uutisten listalta on poistettu kuolinpesät sekä listalla ollut konkurssissa oleva liikemies Rauli Aura, jonka omaisuus perustuu verottajalle ilmoitettuihin saataviin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.