Mainos

Islamabadin loistohotellissa itsemurhaisku

Marriott-hotelli on yksi Pakistanin pääkaupungin suurimmista ja se on ollut liikemiesten ja diplomaattien suosiossa. Hotellissa oli määrä järjestää tänään Intian kansallispäivän juhlatilaisuus.

Itsemurhapommittaja on räjäyttänyt itsensä ja paikallisen loistohotellin turvamiehen Pakistanin pääkaupungissa Islamabadissa. Kahden kuolonuhrin lisäksi räjähdyksessä haavoittui ainakin kuusi henkilöä.

Silminnäkijöiden mukaan Marriott-hotellin turvamies oli pysäyttänyt hotellin ulkopuolella sisälle pyrkineen miehen, kun räjähdys tapahtui.

Hotellissa oli määrä järjestää myöhemmin päivällä Intian kansallispäivän juhlatilaisuus.

Marriott-hotelli on yksi Islamabadin suurimmista ja se on ollut liikemiesten ja diplomaattien suosiossa. Yhdysvallat tosin kielsi diplomaattejaan käyttämästä hotellia sen jälkeen, kun sen aulassa tapahtui räjähdys vuonna 2004. Tuolloin amerikkalaisdiplomaatti haavoittui räjähdyksessä.

Pommi-iskut ovat olleet harvinaisia Pakistanin pienessä ja tarkkaan vartioidussa pääkaupungissa. Muualla maassa pommi-iskut ovat tavallisempia.

Useimmiten iskujen takana ovat ääri-islamistit, jotka ovat tyytymättömiä presidentti Pervez Musharrafiin ja hänen läheiseen liittolaissuhteeseensa Yhdysvaltain kanssa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.