Isis-morsian ei saa Bangladeshin kansalaisuutta – maan ulkoministeriö: "Hän on Britannian kansalainen syntyperänsä perusteella"

Koulutyttö, joka karkasi liittyäkseen Isisiin on löytynyt – haluaa palata Britanniaan vauvansa tähden 0:25
Shamima Begumin kohtalo on kiinnostanut brittejä siitä lähtien, kun hän karkasi 15-vuotiaana kahden ystävänsä kanssa liittyäkseen äärijärjestö Isisiin.

Britanniasta äärijärjestö Isisin riveihin karannut nuori nainen ei ole oikeutettu saamaan Bangladeshin kansalaisuutta, sanoi Bangladeshin ulkoministeriö keskiviikkona.

Syyriaan 15-vuotiaana karanneelta ja äärijärjestö Isisiin liittyneeltä Shamima Begumilta evätään myös Bangladeshin kansalaisuus. Jo aiemmin Britannia oli ilmoittanut vievänsä Begumilta Britannian kansalaisuuden. 

Britannian sisäministeriön päätös kansalaisuuden riistämisestä perustui tiettävästi siihen, että Begumilla arveltiin olevan mahdollisuus Bangladeshin kansalaisuuteen, koska hänen äidillään on tiettävästi se.

–  Hän (Begum) on Britannian kansalainen syntyperänsä perusteella, eikä hän ole koskaan hakenut kaksoiskansalaisuutta, Bangladeshin ulkoministeriö sanoi lausunnossa.

Begumin kohtalo on kiinnostanut brittejä siitä lähtien, kun hän karkasi 15-vuotiaana kahden ystävänsä kanssa liittyäkseen Isisiin.

Hänet löydettiin viime viikolla pakolaisleiriltä Syyriassa. Begum synnytti leirillä viikonvaihteessa lapsen, jonka kanssa hän haluaisi palata Britanniaan.

Lue myös:

    Uusimmat