Isänpäivähaastattelu – Mikko Parikan tytär möläytti päiväkodissa isästään järjettömän väitteen: "Olin, että mitä"

Lapsen suusta totuus tulee, vai tuleeko? Mikko Parikan tyttären letkautus päiväkodissa sai isän hämmennyksiin 0:47
Lapsen suusta totuus tulee, vai tuleeko? Mikko Parikan tyttären letkautus päiväkodissa sai isän hämmennyksiin

Ennen lapsen syntymää Mikko Parikka kävi mielessään läpi epävarmuuksia siitä, millainen isä hän olisi. Saatuaan vauvan syliinsä, epävarmuudet hälvenivät.

Näyttelijänä, somevaikuttajana ja juontajana tunnettu Mikko Parikka oli 25-vuotias, kun hän tuli ensimmäisen kerran isäksi. Nyt hänellä ja vaimollaan Sara Parikalla on kolme lasta: Vuonna 2014 syntyneen Matildan lisäksi Mimosa, joka syntyi vajaa kaksi vuotta myöhemmin kuin siskonsa, sekä vuoden 2020 keväällä syntynyt kuopus Melina.

Ensimmäisen lapsen synnyttyä Parikalla meni vuosi, että hän sisäisti olevansa isä.

– Kun sanoin ääneen sanan isä, niin se tuntui uskomattomalta, että juuri minä olen isä. Lapsen kanssa sen sijaan tuntui alusta saakka luontaiselta, heti siitä hetkestä, kun sain hänet syliini, Parikka muistelee MTV Uutisille.

Perheessä eletään paraikaa ruuhkavuosia. Parikan lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla, se on miehen mielestä ainoastaan hyvä asia.

– Erityisesti isommat touhuavat keskenään paljon ja ovat toistensa kavereita. Nyt, kun pienin on oppinut kävelemään ja muita taitoja, niin myös hänet otetaan leikkeihin ja isosiskot hoivaavat paljon. Pienikin ero toisistaan vaikuttaa heihin: Vanhin lähti kouluun, niin keskimmäinen totesi, että on jo ikävä.

Mikko Parikka julkaisee häivähdyksiä lapsiarjestaan sosiaalisessa mediassa. 

Peloille ei valtaa

Ennen syntymää Parikalla kävi mielessä myös epävarmuus – se, tulisiko hänestä hyvä isä, minkälainen hän olisi ja olisiko hänestä ylipäätänsä siihen.

– Kun sain vauvan syliini, ajatukset unohtuivat. Uskon, että meistä moni käy tällaisia asioita läpi ennen vanhemmaksi tulemista.

Peloilta ei isyydessäkään voi välttyä. Parikka ei halua antaa niille kuitenkaan valtaa. Hän on ajatellut esimerkiksi sitä, että mitä kävisi, jos hänelle tapahtuisi jotain ja tyttäret jäisivät ilman isäänsä, tai toisin päin.

– Toisinaan pelot tulevat mieleen, mutta niissä ei auta velloa. Minulle on tärkeää, että lapsi saa kokea ja elää, ei heitä voi suojella elämältä.

– Ennen lapsiani, kun katsoin Elämä lapselle -konserttia, tarinat koskettivat, mutta nykyisin niitä on hankala edes katsoa, kun ne koskettavat vielä syvemmältä, hän jatkaa.

Onko Mikko Parikka halunnut aina isäksi? Katso koko haastattelu videolta. 

Kumpi teistä on tiukempi lapsenkasvatuksen suhteen, Mikko Parikka? 4:15

Isältä tytölle

Parikka on isänä se perheen hauskuuttaja, joka pelaa pelejä ja leikkii hippaa, mutta samassa hän kertoo olevansa myös tiukka.

– Tietyissä asioissa olen tiukempi kuin Sara. Minä olen se, joka yhtä nopeasti syttyy ja sammuu, vaikka kyllä Sarastakin sitä tempperamenttia löytyy, hän naurahtaa.

Miehelle on tärkeää, että vaikka asioista välillä suututaan, niin niistä myös puhutaan, eikä niitä lakaista maton alle.

– On tärkeää, että he oppivat sopimisen taidon. Asiat puhutaan läpi ja jatketaan puhtaalta pöydältä.

Parikka kertoo olleensa aina temperamenttinen, ja se luonteenpiirre on periytynyt myös isältä jokaiselle tyttärelle.

– Varsinkin meidän keskimmäisessä Mimosassa on hyvin paljon samaa kuin minussa. Pienimmäinen on ehdottomasti se voimakastahtoisin.

Lasten kanssa elämisessä on rutkasti myös arjen komiikkaa. Mikko Parikka muistelee MTV Uutisille keskimmäisen tyttärensä möläytystä päiväkodissa.

– Keskimmäinen oli sanonut, että isi lyö minua imurilla. Olin, että mitä! mies naurahtaa.

Mistä Parikoiden tytär oli keksinyt kyseisen, poskettoman väittämän? Katso yltä videolta!

Lue myös:

    Uusimmat