IS: Valkeakoskella surmattu 15-vuotias tyttö lähetti someviestejä puolenyön ja metsästä kuullun huudon jälkeen

Poliisi on pidättänyt alle 20-vuotiaan miehen Valkeakosken henkirikoksesta epäiltynä 2:01
Poliisi on pidättänyt alle 20-vuotiaan miehen Valkeakosken henkirikoksesta epäiltynä.

Poliisi otti kiinni miehen Valkeakosken surmaan liittyen myöhään lauantai-iltana. Kuolleena löytynyt tyttö lähetti somessa viestin puolenyön jälkeen perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Poliisille tehtiin varhain lauantaiaamuna ilmoitus kadonneesta 15-vuotiaasta tytöstä, joka ei ollut palannut yöllä kotiinsa. Tyttö löytyi kuolleena läheisestä metsästä.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan tyttö oli aktiivinen Snapchat-viestipalvelussa perjantain ja lauantain välisenä yönä noin kello 00.30. Lehti on saanut useammalta henkilöltä tiedon puolenyön jälkeen lähetyistä viesteistä, joista yhdestä selvisi hänen olleen sisätiloissa yöllä hieman ennen puoli yhtä. Myös MTV Uutiset on nähnyt viestin kuvakaappauksen, josta näkee viestin saapumisajan.

Naapuruston asukas kuvaili lauantaina MTV Uutisille havahtuneensa yöllä kovaan pitkäkestoiseen huutoon. Huuto kuului asukkaan mukaan noin kello 00.15 perjantain ja lauantain välisenä yönä metsän suunnalta, jonka poliisi oli lauantaiaamuna eristänyt.

Poliisi ei ole vahvistanut, liittyykö huuto tapaukseen millään tavalla.

Kiinniotetun osallisuutta selvitetään

Sisä-Suomen poliisin rikosylikomisario Jari Kinnusen mukaan paikalle tulleille poliiseille oli selvinnyt aika nopeasti, että kyseessä on henkirikos. Hän ei kommentoi, oliko uhrissa ulkoisia väkivallan merkkejä.

Tytön kanssa iltaa viettäneet kaverit löysivät hänen ruumiinsa metsiköstä jalkakäytävän tuntumasta Naakan ja Laiskan kaupunginosien väliseltä alueelta. Kinnusen mukaan paikka on kävelytien varrella, eikä se ole kaukana Valkeakosken keskustasta. Poliisi kertoi lauantaina, ettei yhtäkään tästä seurueesta epäillä teosta.

Kinnunen kertoo, että tyttöjä on puhutettu jo lauantain aikana. Kinnusen mukaan Valkeakoskella kiinniotettua miestä ole vielä kuultu. Miehen osallisuutta tapahtumiin selvitetään. Lisäksi jatketaan taktista ja teknistä tutkintaa. Tapausta tutkitaan tappona.

– Esitutkinnan ollessa näin alkuvaiheessa, emme voi valitettavasti kertoa tapauksen yksityiskohtia julkisuuteen. Tutkinta tulee tänään sunnuntaina jatkumaan muun muassa epäillyn kuulusteluilla, Kinnunen kommentoi poliisin tiedotteessa.

Kinnunen kertoo, että tutkinnassa on mukana huomattava määrä poliiseja.

– Tutkinta jatkuu tiiviisti ja kiivaana koko ajan, Kinnunen sanoo.

Tapausta tutkitaan tappona, mutta rikosnimikkeet voivat muuttua tutkinnan edetessä.

Poliisi: Väärää tietoa somessa

MIehen kiinniotosta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. IS kertoo nähneensä videon, jossa poliisi painaa kahta miestä vasten katua Sääksmäentiellä Valkeakosken keskustan tuntumassa ja ottaa heidät kiinni. Rikosylikomisario Kinnunen ei vahvista IS:lle, liittyykö video teinitytön tappoon liittyvään tutkintaan.

Poliisin mukaan tapauksesta liikkuu paljon väärää tietoa sosiaalisessa mediassa. Poliisi toivoo, että tapausta käsiteltäisiin hienotunteisesti niin mediassa kuin keskustelualustoillakin.

Lue myös:

    Uusimmat