IS: Tämä lihottava taipumus onkin perinnöllistä!

Yhä useampi kärsii ärsyttävyyteen asti makeanhimosta. Ilta-Sanomat kertoo Ruokala.net-sivustollaan, että makeanhimo onkin perinnöllistä.

Helsingin yliopiston tuoreen väitöskirjatutkimuksen mukaan jopa noin puolet polttaviin ja happamiin makuihin liittyvistä mieltymyksistä selittyisi perintötekijöillä. Myös makeanhimon on aiempien tutkimusten perusteella todettu olevan periytyvää.

Tutkimuksen mukaan toinen puolikas mieltymyseroista sen sijaan kehittyy ympäristön ja oppimisen kautta. Mikäli odottava äiti esimerkiksi syö runsaasti mausteista ruokaa, saa lapsi jo vatsassa ollessaan vaikutteita tietyn tyyppisestä ravinnosta.

Sekä makea että suolainen maku miellyttävät tutkijoiden mukaan kaikkia ihmisiä, mutta makeanhimo ja sen voimakkuus sen sijaan määrittyy perintötekijöden perusteella.

Ilta-Sanomien haastatteleman Elintarvikkeiden aistinvaraisen tutkimuksen professorin, Hely Tuorilan, mukaan makumieltymykset periytyvät sukupolvelta toiselle jopa yhtä voimakkaasti kuin luonteen ominaispiirteet.

– Geenit vaikuttavat siihen, kuinka paljon pidämme makeasta. Suolaisen maun kohdalla ei ole tällaista vaihtelua, Tuorila selittää.

Asiasta ensimmäisenä uutisoi Ilta-Sanomat.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja