IS: Soinin avustaja kuuluu Opus Deihin

Perussuomalaisten puoluejohtaja Timo Soinin uusi lähimies, puolueen neuvonantaja Oskari Juurikkala kuuluu katoliseen äärijärjestöön Opus Deihin, Ilta-Sanomat kertoo.

Opus Dei on monille tuttu Dan Brownin kirjasta DaVinci -koodi. Opus Dei -järjestön jäsenet muun muassa piiskaavat itseään katumusnauhoilla, sitoutuvat elinikäiseen selibaattiin ja käyttävät Kristuksen kärsimyksistä muistuttavaa piikkivyötä. Juurikkala kertoo lehdessä elävänsä selibaatissa omasta henkilökohtaisesta valinnasta.

- Piikkivyön käyttöä en halua kommentoida. Ihmisille syntyy niin helposti väärinkäsityksiä ja vääriä mielikuvia siitä. Piikkivyötä ei toki käytetä koko aikaa Juurikkala kertoo Ilta-Sanomille.

- Opus Deista on annettu monenlaista kuvaa julkisuudessa, myös virheellistä kuvaa. Tietty optimismi ja elämänmyönteisyys ovat ne asiat, jotka ovat minua vetäneet puoleensa järjestössä, Juurikkala selittää lehdessä.

Juurikkalan kerrotaan pääosin laatineen perussuomalaisten eurokriisiä koskevan välikysymyksen, johon hallitus vastasi eilen.

Timo Soini ei Ilta-Sanomien mukaan näe Juurikkalan Opus Dei -jäsenyydessä ongelmaa.

- Perussuomalaisissa on uskonnonvapaus, Soini toteaa Ilta-Sanomille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat