Irlanti äänesti ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa brexitin jälkeen – äänestysuurnille marssittiin myrskyvaroitusten siivittämänä

2:02
Lontoossa Brexit-väki juhli näyttävästi eroa EU:sta tammi- ja helmikuun vaihteessa.

Irlannissa äänestettiin lauantaina ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa brexitin jälkimainingeissa.

Suuren naapurimaan Britannian EU-erosta ei vaalikamppailussa ole kuitenkaan paljoa puhuttu, vaan huomio on keskittynyt muun muassa asuntopulaan ja ongelmiin terveydenhuollon palveluissa.

Irlantilaiset marssivat uurnille myrskyvaroitusten, runsaiden vesisateiden ja paikoittain jopa 30 metriä sekunnissa puhaltaneiden tuulien keskellä.

Huonon sään vaikutusta vaalitulokseen pelkäsi varsinkin nosteessa ollut vasemmistolainen ja kansallismielinen Sinn Fein -puolue, jonka nuoret ja pienituloiset äänestäjät olivat todennäköisesti muita alttiimpia jäämään kotiin sään vuoksi.

Äänestyspaikat avautuivat aamulla kello 9 Suomen aikaa, ja äänestys päättyi puoliltaöin Suomen aikaa. Ääntenlasku alkaa sunnuntaina kello 11 Suomen aikaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja