Pääministeri Boris Johnson: Britannia ei aio mukautua EU:n sääntelyyn – omat säännöt ovat jo tiukempia

Pääseekö Britanniaan henkilökortilla ja mitä kännykkäpuhelu maksaa? Näin Brexit vaikuttaa matkailijaan 4:13
Näin Brexit vaikuttaa matkailijaan.

Pääministeri Boris Johnsonin mukaan Britannia tavoittelee kukoistavaa kauppasuhdetta EU:n kanssa. Johnsonin mukaan Britannia ei kuitenkaan aio mukautua unionin sääntelyyn vapaakaupan hintana.

Lontoossa puhuneen Johnsonin mukaan Britannian omat käytännöt muun muassa valtiontukien, ympäristömääräysten ja eläinten hyvinvoinnin osalta ovat jo entuudestaan EU:n vastaavia määräyksiä tiukemmat. Silti Britannia ei aio vaatia EU:lta mukautumista näihin tiukempiin sääntöihin, Johnson sanoi. Hänen mukaansa Britannia ei siten ole tavoittelemassa EU:n sääntöjen romuttamista tai polkumyyntikilpailua.

Globaalisti pääministeri visioi Britannialle johtavaa roolia protektionismin uhkaaman kansainvälisen vapaankaupan puolustajana.

Turvallisuus- ja puolustuspolitiikan osalta Johnson totesi Britannian jatkavan yhteistyötä EU-maiden kanssa, koska osapuolten edut käyvät yksiin käytännössä aina. Hän ei kuitenkaan ollut varma, tarvitaanko asiasta uutta sopimusta. Johnsonin mukaan Britannia ei ole eurooppalainen voimatekijä minkään sopimuksen ansiosta vaan kyseessä on historiallinen tosiasia.

Lue myös:

    Uusimmat