Iranilaiskenraali ja seitsemän muuta kuolivat Yhdysvaltojen ilmaiskussa Irakissa – Trump tviittasi kuvan lipusta

1:13
Yhdysvallat tappoi viekkaan iranilaiskenraalin viime yönä – myös seitsemän muuta ihmistä kuoli.

Yhdysvallat vahvistaa tehneensä Bagdadissa ilmaiskun, jossa kuoli vallankumouskaartin Quds-joukkojen komentaja Qassem Suleimani. Isku toteutettiin perjantain vastaisena yönä Bagdadin kansainvälisellä lentokentällä.

Iskussa kuoli myös seitsemän muuta ihmistä, mukaan lukien Irakin puolisotilaallisen Hashed al-Shaab -järjestön varajohtaja Abu Mahdi al-Muhandis.

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan iskun tarkoituksena on suojella alueella olevia yhdysvaltalaisia. Presidentti Donald Trump tviittasi iskun jälkeen kuvan Yhdysvaltain lipusta.

Vallankumouskaarti vahvisti Suleimanin kuoleman ja syytti Yhdysvaltoja.

Hashed al-Shaab on lähellä Irania oleva shiiaenemmistöinen järjestö, joka on otettu osaksi Irakin valtion turvallisuuskoneistoa. Isku sattui vain pari päivää sen jälkeen, kun Irania tukevat mielenosoittajat ympäröivät uudenvuodenaattona Yhdysvaltain Bagdadin-suurlähetystön ja muun muassa heittelivät kiviä ja sytyttivät vartiokopin tuleen.

Mielenosoittajat poistuivat paikalta keskiviikkona. Yhdysvallat on syyttänyt suurlähetystöhyökkäyksestä Irania. Hyökkäys lähetystöä kohtaan oli reaktio Yhdysvaltain viikonvaihteessa Irakissa tekemiin ilmaiskuihin, joissa kuoli 25 shiiaryhmä Kataez Hizbollahin taistelijaa. Kataez Hizbollah on osa Hashed al-Shaabia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja