Mainos

IPhonen uusi käyttöjärjestelmä kertoo, jos pomo stalkkaa sinua

Apple kehittää iPhonen käyttöjärjestelmään toimintoa, joka varoittaa "stalkkauksesta". IPhone osaa jatkossa varoittaa, jos kolmas osapuoli seuraa puhelimen tiedostoja ja sijaintia.

Internet-yhteisö Redditin käyttäjän mukaan Applen iOS 9.3 -käyttöjärjestelmän beta-versiossa oleva toiminto ilmoittaa käyttäjälle viestillä, jos tämän puhelinta valvotaan. Beta-versio edeltää varsinaista tuotantoversiota, eli sen perusteella voidaan ennustaa uusia ominaisuuksia.

Ilmoitusviesti puhelimen seurannasta on helppo huomata, koska se näkyy puhelimen lukitusnäytöllä. Asetusten tietoja-kohdassa löytyy lisätietoja ja sieltä selviää, että puhelinta valvova henkilö voi nähdä netissä tapahtuvan toiminnan ja onnistuu paikantamaan myös laitteen sijainnin.

Toiminnon odotetaan tulevan käyttöön ainakin niihin puhelimiin, joissa on Device Enrollment Program -ohjelma. Ohjelma on suunniteltu helpottamaan laitteiden määritystä ja käyttöönottoa esimerkiksi yrityksissä. Se mahdollistaa muun muassa laitteiden hallinnan ja langattoman valvonnan.

Mashablen julkaisemassa artikkelissa painotetaan, ettei uusi ominaisuus estä puhelimen tietojen välittämistä työnantajalle. Toiminto ja sen tuottamaa selkeä viesti käyttäjälle kuitenkin toimii varoituksena, mikä lisää tietoisuutta seurannasta käyttäjille, jotka eivät asiasta välttämättä ole tietoisia.

Lähde: Mashable

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.