Intiassa koronatartunnat kääntyivät jälleen hurjaan nousuun – yli 184 000 uutta tartuntaa vuorokauden aikana

Intiassa koronatilanne on kääntynyt huolestuttavaan suuntaan. Päiväkohtaiset tartuntaennätykset ovat viime päivinä menneet uusiksi useita kertoja.

Noin 1,3 miljardin asukkaan maassa raportoitiin tänään jälleen uusi ennätys, yli 184  000 tartuntaa viimeisen vuorokauden ajalta, kertoo uutistoimisto AFP.

Koronaan liittyviä uusia kuolemantapauksia raportoitiin tänään yli tuhat ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen.

Koronatartuntoja on Our World In Data -tilastopalvelun mukaan raportoitu Intiassa yhteensä lähes 13,9 miljoonaa. Virukseen liittyviä kuolemia on todettu yli 172  000.

Vajaat sata miljoonaa ihmistä on Intiassa rokotettu ainakin osittain.

Tammikuussa terveysministeri Harsh Vardhan ehti jo julistaa, että Intia on saanut pandemian aisoihin, kirjoittaa brittilehti Guardian. Nyt rajoituksia on alettu paikoin jälleen tiukentaa.

Tartunta-aallon epäillään Guardianin mukaan johtuvan ainakin osaksi uudesta, tarttuvammasta virusmuunnoksesta. Muuntunut virus vaikuttaa leviävän nopeammin kuin koskaan ennen ja vaikuttavan myös nuoriin ihmisiin ja lapsiin.

Uskonnollinen juhla kerää ihmisjoukkoja

Korkeista tartuntaluvuista huolimatta pyhiinvaeltajat ovat kerääntyneet suurin joukoin osallistumaan hindujen kumbh mela -juhlaan, joka on maailman suurin uskonnollinen juhla.

Juhlapaikalla Haridwarin kaupungissa Ganges-joen varrella on todettu alkuviikon aikana tuhat tartuntaa, kertoo AFP. Gangesissa kastautuminen on tärkeä osa kumbh mela -juhlaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja