Mainos

Intian Lara Dutta Miss Universum

Intialainen Lara Dutta kruunattiin vuosituhannen ensimmäiseksi Miss Universumiksi Kyproksella varhain aamulla.

Lara Dutta, Universumin kaunein

21-vuotias voittaja on kotoisin Bangaloresta ja ammatiltaan malli. Dutta on jo kuitenkin ehtinyt hankkia myös maisterin tutkinnon yliopistosta.

Miss Universum -kilpailun ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin Venezuelan edustaja, 22-vuotias Claudia Morena. Toiseksi perintöprinsessaksi nousi 18-vuotias espanjalainen Helen Lindes.

Miss Suomi Suvi Miinala ei sijoittunut kisassa kymmenen parhaan joukkoon. Mittelöön osallistui kaikkiaan 79 kaunotarta eri maista.

Nikosiassa Miss Universumiksi valittu Lara Dutta puolusti kruunauksensa jälkeen missikisoja. Jotkut uskonnolliset ja poliittiset ryhmät ovat protestoineet Kyproksella missikilpailuja vastaan.

-Mielestäni Miss Universum -kisojen tapaiset tapahtumat antavat nuorille naisille mahdollisuuden. Tämä kenttä antaa tilaisuuden saada esiin naisten mielipide, taloustieteitä ja viestintää Bombayn yliopistossa opiskellut Dutta arvioi.

Uusi Miss Universum aikoo edistää missivuotensa aikana aids-valistusta nuorille naisille. Hän niin ikään haluaa työskennellä Intiassa väestönkasvun hillitsemiseksi.

Intia on menestynyt viime vuosina missikilpailuissa, sillä hallitseva Miss Maailma on intialainen Yookta Mookhey. Niin ikään vuonna 1994 sekä Miss Universum- että Miss Maailma -tittelit menivät Intiaan.

Miss Universum valittiin nyt 49. kerran. Suomeen kisan voiton ovat tuoneet Armi Kuusela ja Anne Pohtamo.
(MTV3-STT-AFP-AP-REUTERS)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.