Mainos

Internet pysyy toistaiseksi ilman tv-lupaa Suomessa

Internetin käyttäjien ei tarvitse maksaa tv-lupaa ainakaan lähivuosina, vaikka esimerkiksi Saksassa laajakaistan käyttäjät joutuvat lunastamaan luvan.

Viestintäviraston mukaan internetissä näkyvien tv-ohjelmien määrä on vielä niin vähäinen, ettei muutoksille ole tarvetta.

-Kyllä tätä varmasti joudutaan pohtimaan. Saksassa laajakaistan omistajista tuli ilmoitusvelvollisia vuodenvaihteessa, mutta Suomessa asiasta ei ole vielä edes keskusteltu, sanoo tv-maksuista vastaavan tulosalueen johtajan Anssi Laakso Viestintävirastosta.

Laakso pitää mahdollisena, että internetin suhdetta tv-lupaan joudutaan punnitsemaan tämän vuoden aikana.

Televisiomaksua joutuvat maksamaan kaikki ne, joilla on television katseluun tarkoitettu laite tai laiteyhdistelmä. Tietokoneiden käyttäjien tulee maksaa televisiomaksua vain, jos tietokoneessa on televisiokortti.

Tekijänoikeuskiistojen jarruttama mobiili-tv ei yleistyessään aiheuttane suuria muutoksia lupamaksuihin, koska yksi lupa kattaa kotitalouden kaikki tv-vastaanottimet. Viestintävirasto rinnastaa kännykkätelevision tilapäiseen käyttöpaikkaan kuten kesämökkiin tai asuntovaunuun.

Televisiomaksun hinta nousi vuodenvaihteessa 208 euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.