Ilouutisia oikeiden maastureiden ystäville: Defender tekee paluun rankasti päivitettynä – tarkoitus myydä viisinkertainen määrä vanhaan verrattuna

Kertaalleen jo kuopattu Defender on tekemässä paluuta Land Roverin mallistoon. 70-vuotista historiaansa tänä vuonna juhlistavan valmistajan tavoitteena on myydä uutta mallia vuosittain jopa viisinkertainen määrä sen edeltäjään verrattuna, joten mistään pienelle yleisölle suunnatusta retropainoksesta ei tule olemaan kyse.

Edellinen Land Rover Defender rullasi ulos Englannin Solihullissa sijaitsevalta tehtaalta 29. tammikuuta 2016. Kyseinen perjantai oli Defender-fanaatikoille surullinen, sillä sen uskottiin merkitsevän loppua legendaariselle maasturille.

Jo jonkin aikaa on kuitenkin ollut tiedossa, että brittivalmistaja on kaikkea muuta kuin luovuttanut Defenderin suhteen. Viimeisimpien tietojen mukaan se suunnittelee tuovansa rankasti päivitetyn Defenderin myyntiin jo vuonna 2019.

Vanha Defender ei viimeisinä vuosinaan yltänyt edes 20 000 kappaleen myyntiin vuodessa. Land Rover on laskenut, että tulevaa mallia olisi myytävä vähintään 100 000 yksilöä joka vuosi, jotta sen hengissäpitäminen olisi järkevää. Tästä syystä rujona kaunottarena mainetta niittänyt Defender tekee comebackinsa aiempaa hehkeämpänä, mutta historiaansa kunnioittaen.

Auto tulee rakentumaan samalle alustalle Range Rover Sportin ja Discoveryn kanssa. Siitä tullaan näkemään useita eri koriversioita, joista osa on suunnattu ylellistä maasturia kaipaaville, osa maastokykyistä työkalua etsiville.

Autocarin mukaan Land Rover esittelee uuden Defenderin loppuvuodesta osana merkin 70-vuotisjuhlallisuuksia. Kyseessä olisi suoraan auton tuotantoversio, ei konsepti. Testiauto on jo bongattu Pohjois-Euroopan lumilta Range Rover Sportiksi naamioituna.

Lähde: Autocar

***

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja