Mainos

Iloa ja valoa kodinsisustukseen

Kun luonto herää kevääseen pitkän talven jälkeen, myös kotiin halutaan uutta raikasta ilmettä. Sisustusta voidaan piristää pienillä muutoksilla tai muuttaa aivan uudenlaiseksi.


Kodin sisustaminen ja uudistaminen ovat innostavaa touhua. Jokaisella meistä on omat mielivärimme ja materiaalimme: niitä yhdistelemällä kodista saadaan ilmeikäs ja kaunis kokonaisuus. Kevät on ennen kaikkea kuitenkin muutosten aikaa. Talvella kodin sisustuksesta halutaan tunnelmallisen ja lämpöisen oloinen, keväällä avataan ikkunat ja ovet selälleen, päästetään raikasta ilmaa sisälle ja sitä myöten vaihdetaan kodin ilme keveän raikkaaksi.

Keväinen ilme tekstiileillä

Keväisen kodin sisustaminen on hyvä aloittaa ikkunoiden pesulla ja päästämällä mahdollisimman paljon valoa sisään. Puhtaisiin ikkunoihin on mukavaa ripustaa keväisen raikkaat verhot. Vanhoihin kauniisiin ikkunoihin ei välttämättä tarvitse ripustaa lainkaan verhoja. Vaihtoehtoisesti voi käyttää esimerkiksi laskosverhoja, jotka voi laskea iltaisin alas näköesteeksi. Verhoissa leikitellään väreillä ja pituuksilla. Verhovalintaa tehdessä on hyvä miettiä, minkälaiset verhot sopivat kodin muuhun sisustukseen.

Keväisessä sisustuksessa huomioidaan myös muotokieli. Nyt kaikki pallot ja pilkut ovat todella trendikkäitä – kunhan muistaa, että kohtuus kaikessa. Liiallinen määrä palloja ja pilkkuja tekee kodista rauhattoman näköisen. Kohtuullisesti käytettyinä ne toimivat hyvänä tehokeinona. Palloja ja pilkkuja esiintyy niin verhoissa, peitteissä, pyyhkeissä kuin myös kodin muissa sisustuselementeissä, kuten astioissa.

Väreillä ilmettä sisustukseen

Tämän kevään yksi tärkeimmistä sisustustrendeistä on sävy sävyyn sisustaminen. Omaa mieliväriä on hyvä käyttää tasapainoisesti jokaisessa huoneessa ja etenkin pienessä kodissa yhdistellä taitaen. Näin huoneista muodostuu hillitty ja kaunis kokonaisuus.

Väreillä leikkiessä ei tarvitse välttämättä maalata seiniä tai ostaa uusia huonekaluja värejä tuomaan. Halvemmalla ja helpommalla pääsee, kun tuo värejä pienillä sisustuselementeillä. Erikokoiset tyynyt, peitot, verhot ja muut tekstiilit ovat mainioita värintuojia. Jos isot pinnat, kuten seinät ovat tasaisen vaaleat, saa kirkkailla tekstiileillä tai astioilla reipasta lisäpotkua sisustukseen.

Kevään trendiväreihin mahtuu monia sävyä. Näyttäviä väripareja ovat esimerkiksi vihreän ja valkoisen raikas yhdistelmä sekä pirteän heleä pinkki ja sitä tasapainottava klassinen harmaa. Mustavalkoinen sisustus on aina yhtä muodikas ja sopii klassisemmasta tyylistä pitävälle. Vahvojen värien, kuten punaisen yhdistäminen puhtaan valkoiseen tuo sisustukseen raikkaan ilmeen. Aina yhtä raikas sinisen ja valkoisen yhdistelmä luo kotiin reippaan merihenkisen tunnelman.

Tuulahduksia maailmalta ja luonnosta

Tämän kevään sisustuksessa yhdistellään taidokkaasti skandinaavista tyyliä maailman tyyleihin. Muun muassa jo jonkin aikaa suosiossa ollut japanilainen tyylisuunta on edelleen trendikäs. Tämä näkyy parhaiten väreissä ja tekstiilien graafisissa kuvioissa.

Erilaiset kasvikuviot ja romanttiset ornamentit hallitsevat kevään tekstiilejä. Kasvimaailman muotokieli näkyy muun muassa graafisina lehtikuviointeina. Kuviointien värityksessä on selkeät kontrastit, kuten muussakin kodinsisustuksessa. Hempeää ja leikkisää linjaa edustavat pehmeänsävyiset kukkakuvioinnit.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Asko, Finlayson, Marimekko ja Tikkurila

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.