Ilmainen vaihtoehto kuntosalille: Viidellä liikkeellä treenaat koko kropan ulkopunttiksella

Kim Heroldin vinkit ulkosaleille 4:23
Nappaa videolta Kim Heroldin vinkit viiden perusliikkeen monipuoliseen ulkosalitreeniin.

Ulkona sijaitsevilla kuntosaleilla voi kasvattaa ruista ranteessa ja saada samalla raitista ilmaa. Oikeaoppisella kerrospukeutumisella tarkenee eikä myöskään turha tuskan hiki nouse pintaan.

Ulkokuntosalit sijaitsevat raittiissa ilmassa ja ovat yleensä ilmaisia käyttää. Moni kuitenkin törmää laitteiden ääressä samoihin ikuisuusongelmiin: mitä eri laitteilla kannattaa tehdä ja millaiseen treeniin omat rahkeet riittävät?

Personal trainer Kim Herold esitteli toimittaja Inka Korhoselle, kuinka monipuoliseen treeniin ulkokuntosali eli ulkopunttis voikaan taipua.

– Nämä peruslaitteet pitäisi aina löytyä, Herold arvioi Hietaniemen ulkosalia, joka on varustukseltaan keskimääräistä monipuolisempi.

Jos sää ei ole paras mahdollinen, on todennäköistä, ettei ulkosaleilla ole ruuhkia. Toisin voi olla sisäsaleilla, joissa suosituimpiin laitteisiin täytyy huonolla säällä usein jonottaa.

– Keli ei pysäytä, Herold kannustaa.

Katso yllä olevalta videolta, miten ulkopunttiksella voi tehdä helpon ja monipuolisen viiden liikkeen treenin.

Kerroksista lämpöä

Sisäsalilla ei tarvitse pahemmin miettiä, kuinka hyvin siellä tarkenee. Ulkosaleilla Suomen syksyssä ei kuitenkaan kovin moni pärjää pelkillä shortseilla ja topilla.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Kerrospukeutuminen on monelle tuttu kylmän sään pukeutumisen termi. Jokaisella vaatekerroksella, eli aluskerroksella, välikerroksella ja kuorikerroksella, on oma tarkoituksensa.

– Kerrospukeutumisessahan idea on se, että niillä kerroksilla pystyy säätelemään kehon lämpötilaa liikkumisen ja ulkolämpötilan sekä säiden mukaan, Suomen ladun ulkoilun suunnittelija Susanne Blomqvist kertoo.

Liikaa ei kuitenkaan kannata pukea päälle, jos aikoo liikkua vähän rivakammin.

– Kun liikkumaan lähdetään, niin kannattaa olla pikkaisen viileä olo, koska keho tuottaa lämpöä liikkeelle päästessään, Blomqvist muistuttaa.

Katso Blomqvistin vinkit oikeaoppiseen kerrospukeutumiseen alla olevalta videolta.

Tällaista on oikeaoppinen Kerrospukeutuminen 5:42

Lue myös:

    Uusimmat