Ilja Janitskin lähtee Paavo Väyrysen tähtiliikkeen eduskunta- ja eurovaaliehdokkaaksi – sai tuomion viharikoksista viime lokakuussa

1:51

Seitsemän tähden liikkeen edustaja Paavo Väyrynen ja Reformi-liikkeen kansanedustajaehdokas Ilja Janitskin kertoivat yhteisessä tiedotustilaisuudessaan, että Janitskin lähtee eduskuntavaaleihin ja eurovaaleihin ehdolle tähtiliikkeen edustajana.

Väyrysen mukaan Janitskin on yksi liikkeen "tähtiehdokkaista".

Väyrynen katsoo, että Janitskin on mainettaan parempi mies, jota on kohdeltu kaltoin.

Janitskin vihjaili ehdokkuuttaan koskevista lisätiedoista jo maanantai-illan Facebook-päivityksessään.


Janitskin oli jo aiemmin ilmoittautunut ehdolle vaaleihin Reformi-liikkeen listoilta.

Paikalla tiistain tiedotustilaisuudessa oli myös Pirkko Turpeinen-Saari. Entisen kansanedustajan ehdokkuus tähtiliikkeen riveissä julkistettiin viime viikolla.

Janitskin tuomittiin useista rikoksista syksyllä

Ilja Janitskin on tullut tunnetuksi rasistisia kirjoituksia julkaisevan MV-lehden omistajana ja päätoimittajana.

Viime vuoden syksyllä Janitskin tuomittiin käräjäoikeudessa peräti 16 eri rikoksesta vankeuteen. Hänen katsottiin syyllistyneen muun muassa kolmeen törkeään kunnianloukkaukseen ja kahteen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Janitskin valitti tuomiosta hovioikeuteen. Hän välttänee vankeusrangaistuksen pysyy tuomio voimassa tai ei, sillä hän ehti olla tutkintavankeudessa ja kotiarestissa lähes vuoden ja rangaistus tuli näin suoritetuksi.

Paavo Väyrynen on hakenut oikeaa liikettä

Seitsemän tähden liike on Paavo Väyrysen oma luomus. Hän perusti puolueen viime vuonna sen jälkeen, kun oli riitaantunut perustamansa kansalaispuolueen kanssa.

Kansalaispuolueen Väyrynen perusti vuonna 2016, mutta pysytteli sen jälkeen vielä pitkään myös keskustan riveissä, mikä aiheutti harmaita hiuksia molemmissa ryhmissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja