IL: Ministeri Rydman harkitsee avustajansa nimittämistä pääjohtajaksi

Elinkeinoministeri Wille Rydmanin erityisavustaja on edennyt hakuprosessissa kärkikahinoihin.

Iltalehden tietojen mukaan elinkeinoministeri Wille Rydman (ps.) harkitsee erityisavustajansa Lassi Noposen nimittämistä business Finlandin pääjohtajaksi.

Noponen on edennyt hakuprosessissa loppuvaiheeseen asti.

Iltalehti kertoo tietoihinsa perustuen, että perussuomalaisten hallituskumppanit eivät katso hyvällä, mikäli Rydman esittää Noposta pääjohtajan pestiin. Lehden hallituslähteistä saamien tietojen mukaan Noposen pätevyys työhön on herättänyt epäilyjä.

Business Finland kuuluu Rydmanin johtaman työ- ja elinkeinoministeriön hallinonalaan. Pääjohtajan työtä on hakenut 30 henkilöä ja ministeriö on julkaissut heidän nimensä.

Iltalehti haastatteli Rydmania hakuprosessista. Rydman kertoo, että hakuprosessi on kesken ja hän haastattelee kolme kärkikandidaattia lähiaikoina. Hän kertoo päätöksen olevan valmis mahdollisesti juhannukseen mennessä.

Rydman korostaa Iltalehdelle, että päätöksiä ei ole vielä tehty kolmen kärkihakijan kohdalla.

Noposen kohdalla Rydman toteaa pelin olevan "täysin auki".

Business Finland on valtionkonserni, joka hallinnoi suuria määriä valtion rahoja. Se jakaa rahoitusta muun muassa tutkimukseen ja yritysten tuotekehitykseen.

Business Finlandin pääjohtajan kuukausipalkka on IL:n mukaan yli 12 000 euroa.

Lassi Noponen on toiminut Rydmanin erityisavustajana työ- ja elinkeinoministeriössä viime elokuusta saakka. Hän on ministeriön mukaan koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja hallintotieteiden maisteri.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat