Rydman pitää median toimintaa surkuhupaisana HS:n kunnianloukkausepäilyssä

Elinkeinoministeri Wille Rydman on kommentoinut Helsingin Sanomiin kohdistuvaa rikosepäilyä. Lehden epäillään syyllistyneen muun muassa törkeään kunnianloukkaukseen Rydmania koskevassa uutisoinnissa. 

Helsingin poliisi kertoo aiemmin tänään saaneensa valmiiksi tutkinnan Helsingin Sanomien Rydmania koskevasta artikkelista. 

Kyse on Helsingin Sanomien kesäkuussa 2022 julkaisemasta jutusta, jossa useat nuoret naiset kertoivat Rydmanin ahdistavasta käytöksestä.

Poliisin mukaan tutkinta siirtyy syyteharkintaan nimikkeillä kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus, törkeä yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja päätoimittajarikkomus.

Rydman pitää median toimintaa surkuhupaisana

Rydman kommentoi rikosepäilyä ja koko prosessia tuoreeltaan viestipalvelu X:ssä.

– Vähän surkuhupaisaa, että kun mediaa epäillään perättömien väitteiden levittämisestä ja asia siirtyy syyteharkintaan, niin media asiasta uutisoidessaan toistaa juuri niitä perättömiä väitteitä, joiden levittämiseen rikosepäily kohdistuu. 

Rydman toteaa päivityksessään olevansa tyytyväisen siitä, että asiat etenevät. Hänen mukaansa tärkeintä on, että totuus saadaan julki. 

–  Koko prosessia ei edes tarvittaisi, jos ne, jotka perättömyyksiä levittivät, myös myöntäisivät niin tehneensä. Ikävää kaikkien kannalta, että totuus pitää kaivaa esiin tällaisen prosessin kautta, Rydman jatkaa. 

Rydman kertoo MTV Uutisille kommentoivansa tapausta yksityiskohtaisemmin vasta sitten, kun syyttäjä asioista aikanaan linjaa. 

– Poliisilla on varmasti ollut syynsä niukkaan tiedotuslinjaansa, Rydman toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat