Ikä tuo alennusta Suomessa matkaillessa – katso lista

Studio55.fi selvitti, millaisia alennuksia suomalaiset liikenne- ja matkailualan yritykset tarjoavat ikääntyville ja eläkeläisille.

VR

Yli 65-vuotiaat sekä alle 65-vuotiaat eläkeläiset saavat VR:llä alennusta Peruslipun ja Joustavan lipun hinnasta, ryhmämatkoihin sekä matkustaessaan sarjalipulla. Alennus on 45–55 prosenttia normaalihinnasta.

Matkahuolto

Eläkeläiset ja 65 vuotta täyttäneet saavat bussilipuista alennusta 30 prosenttia. Alennus koskee etukäteen ostettuja aikuisten kilometritaksan mukaisia kotimaan matkalippuja, kun yhdensuuntaisen matkan pituus on vähintään 80 kilometriä.

Tallink Silja

Kymmenen prosentin eläkeläisalennuksen saa Helsinki–Tallinna-reitin yhdensuuntaisesta reittimatkasta. Muilla reiteillä kyseinen alennus ei ole voimassa. Tallink-Siljalta huomautetaan, että jos on menossa päiväristeilylle tai yöksi hotelliin Tallinnaan, tulee ”pakettimatka” edullisemmaksi kuin eläkeläisalennus.

Viking Line

55-vuotiaat ja sitä vanhemmat saavat alennusta Viking Linen Tukholmaan suuntautuvilla sunnuntai-keskiviikko-lähdöillä. Helsinki-Tukholma-risteily on tällöin halvimmillaan 30,50 euroa per henkilö kahden hengen B-luokan hytissä. Vastaavanlainen matka normaalihintaisena voi maksaa kalleimmillaan 55 euroa per henkilö.

Viking Linen Turun reitillä ei ole erillisiä hintoja senioreille. Yhtiöstä kuitenkin kerrotaan, että alkuviikon lähdöt, jolloin Turun laivoilla on paljon erikoisohjelmaa yli 50-vuotiaiden ikäryhmää ajatellen, ovat hinnaltaan edullisempia kuin loppuviikon lähdöt.

Flamingo Spa

Flamingo Spa tarjoaa yli 60-vuotiaille ja eläkeläisille seniorihinnat, jotka ovat voimassa maanantaista torstaihin klo 10–15 välillä. Vesipuiston sisäänpääsy on tällöin kahdeksan euroa, normaalisti 16 euroa – alennusta saa siis 50 prosenttia. Spa & Wellness -puolella maksu on tällöin 15 euroa, normaalisti 29 euroa – alennusta saa siis 51,72 prosenttia.

Haikon kartano

Haikon kartano tarjoaa yli 60-vuotiaille kahden vuorokauden lomapaketin, joka sisältää majoituksen, kylpylähemmottelua ja elämyksiä kartanomiljöössä. Paketti maksaa 168 euroa henkilöltä, kun yövytään kahden hengen standard-huoneessa. Paketti maksaa 188 euroa henkilöltä, kun yövytään kahden hengen superior-huoneessa. Paketti on voimassa, kun tulo on sunnuntaista keskiviikkoon.

Paketin normaalihinta on standard-huoneessa 268 euroa ja superior-huoneessa 308 euroa. Alennusta saa siis vajaat 40 prosenttia. Lisäksi eläkeläiskortin haltijat saavat kylpylän yksilöhoidoista alennusta kymmenen prosenttia maanantaista torstaihin.

Radisson Blu

Yli 65-vuotiaat henkilöt saavat 10 prosenttia alennusta päivän normaalihinnasta kaikissa Radisson Blu -hotelleissa.

Restel

Restel Hotel Groupiin kuuluvissa kotimaisissa Cumulus- ja Rantasipi-hotelleissa sekä Hotelli Seurahuone Helsinki- ja Hotel Atlas Kuopio -hotelleissa saa eläkeläisalennusta 24–66 prosenttia päivän hinnasta. Alennuksen vaihteluväli johtuu siitä, että erikoishintaisia huoneita on rajoitettu määrä ja niiden saatavuus riippuu hotellista ja varauksen ajankohdasta.

Alennuksen saa esittämällä eläkeläis- tai Emerald-kortin sekä YkkösBonus- tai K-Plussa-kortin. Alennusta saa myös ilman YkkösBonus- tai K-Plussa-kortteja, mutta vähemmän kuin kyseisten korttien kanssa.

Scandic-hotellit

Scandic-hotelleissa on voimassa seniorihinta ympäri vuoden 65 vuotta täyttäneille ja eläkeläiskortin haltijoille. Koska normaalihinnat ovat riippuvaisia kunkin päivän varaustilanteesta, eläkeläisalennuksen suuruutta prosenteissa on vaikea sanoa. Vuorokauden majoituksen eläkeläishinta kahden hengen huoneessa pyörii noin 80–90 euron tuntumassa paikkakunnasta riippuen – normaalihinta voi olla esimerkiksi jotain 170–230 euron väliltä.

Sokos Hotels

Yli 60-vuotiaat asiakasomistajat (S-etukortin haltijat) saavat 15 prosenttia alennusta päivän normaalihinnasta kaikissa Sokos Hotelleissa.

Solaris Kylpylät

Solaris-kylpyläketjussa jokainen kohde – Rauhalahti Kuopiossa, Summassaari Saarijärvellä ja Päiväkumpu Karjalohjalla – päättää alennuksistaan itse. Alennuksia annetaan eläkeläisryhmille tarjouksesta. Hinnastoalennusta ei ole olemassa.

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat