IIHF:n pomo selittää, miksei jääkiekon MM-kisoja 2023 viety pois Venäjältä

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif on kommentoinut, miksei ensi vuoden MM-kisoja ole siirretty pois Venäjältä.

IIHF päätti maanantaina sulkea Venäjän että Valko-Venäjän ulos kansainvälisestä jääkiekosta, mukaan lukien Suomessa tänä vuonna pelattavat jääkiekon MM-kisat. IIHF:n hallitus teki kokouksessaan päätöksen myös vuoden 2023 nuorten MM-kisojen siirtämisestä pois Venäjältä, mutta ensivuotisia miesten MM-kisoja Venäjältä ei ole viety pois.

IIHF-pomo Tardif perusteli asiaa lyhyesti uutistoimisto Tassille.

– Me toivomme, että on mahdollista löytää diplomaattinen ratkaisu, Tardif sanoi ja viittasi Venäjän Ukrainassa käymään sotaan.

Oleellinen asia on tosin sekin, miten halukkaita jääkiekkomaailmassa ollaan pelaamaan Venäjällä ensi vuonnakaan, vaikka "diplomaattinen ratkaisu" sitä ennen löytyisi. Ensi vuoden MM-kilpailut on ollut määrä käydä tuolloin 5.–21. toukokuuta Pietarissa.

Tardif vahvisti Tassille, ettei IIHF:n hallituksen jäsen venäläinen jääkiekkolegenda Pavel Bure, ollut läsnä maanantaina järjestetyssä kokouksessa eturistiriidan vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat