Ihosi kaipaa nyt enemmän huomiota: Älä väheksy hemmottelun merkitystä

Näin talvisaikaan omat ihonhoitorutiinit kannattaisi laittaa uuteen uskoon panostamalla täyteläisempiin tuotteisiin sekä omiin hemmotteluhetkiin. Mutta miksi niin monet suomalaisnaiset eivät pyhitä aikaa itselleen ja ihonhoidolleen?

Talvisaikaan ilmojen viiletessä sekä ulkoilman kuivuessa iho kaipaa enemmän huomiota ja hoitoa. Kauneuden ammattilainen Tarja Gallacher muistuttaa, että talvella omiin ihonhoitorutiineihin kannattaa eritoten panostaa.

– Toisin kuin talvisin, kesäaikaan meillä ei ole pintakuivuusongelmaa, jolloin kevyillä, kosteuttavilla tuotteilla pärjää. Talvella on puolestaan tärkeää, että ihonhoitotuotteet ovat riittävän täyteläisiä ja suojaavia, Gallacher neuvoo.

Asiantuntija korostaa myös kuorinnan tärkeyttä sekä naamioiden käyttöä osana omaa rutiinia.

– Viikoittaiseen ihon kuorintaan ja naamioihin kannattaa satsata; mikäs sen ihanampaa kuin perjantai-iltana joko saunan jälkeen tai saunan yhteydessä tehdä kuorinta, kun iho on vielä lämmin. Saunasta tullessasi laita ihana naamio kasvoille, hyppää sohvalle, laita television päälle ja katsele hyvää ohjelmaa viinilasillisen kanssa – eihän muuta nainen tarvitse! Gallacher kuvailee hymyssä suin.

Asiantuntija pahoitteleekin, että monet pitävät naamioita ja kuorintaa ajanhukkana tai hyödyttömänä, vaikka ne kuuluvatkin osaksi ihonhoitorutiinia. Omiin hoito- ja hemmotteluhetkiin ei panosteta, ja se jopa koetaan työläänä.

– Ihonhoitoon pitäisi suhtautua itsehoitona ja myös rentoutumisenakin. Tämä on yleisin naisilla syy, miksi he eivät tee näin: ei ole aikaa. Se on mielestäni surullista.

Gallacher muistuttaakin, kuinka tärkeää olisi osata pysähtyä ja hemmotella itseään.

– Olisi tärkeää suoda se pieni hetki itsellensä, että tekisi edes kerran viikossa naamion, vaikkapa viikonloppuna. Kaikkia naamioita ei edes tarvitse huuhtoa, sillä ne on pyritty tekemään helpoksi, Gallacher kuvailee.

– Kyllä iho sitten kiittää!

Lue myös:


Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat