Ihastus ei saapunutkaan treffeille, mies kosti polttamalla naisen asunnon Vantaalla – tuomittiin elinkautiseen murhapoltosta

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina viisikymppisen miehen elinkautiseen vankeusrangaistukseen Vantaan murhapoltosta.

Mies sytytti maaliskuussa tulipalon asuntoon, jossa asui hänen noin kuukausi aiemmin tapaamansa nainen. Nainen kuoli palossa.

Oikeuden mukaan mies ajoi aamulla asunnolle kanisterin kanssa ja kaatoi postikuulusta sisään ja oven ulkopuolelle noin kaksi litraa bensiiniä. Asunnossa sisällä ollut nainen oli palon syttyessä hereillä.

– (Hän) oli ehtinyt liikkua asunnossa kohti asunnon parveketta, koska hänen jalkapohjansa olivat nokeentuneet ja koska hän oli löydettäessä puoli-istuvassa asennossa parvekkeen oven lähellä, tuomiossa sanotaan.

Todistajana kuultu paloesimies kertoi oikeudelle, että kyseisen kaltaisessa asuntopalossa ihminen pysyy palokaasujen takia tavallisesti elossa vain muutamia sekunteja tai minuutteja.

Oikeuden mukaan Jukka Tapani Kujanpää, 49, tappoi naisen tahallaan. Hänet tuomittiin murhasta, tuhotyöstä ja vahingonteoista elinkaudeksi vankeuteen.

Todistajan mukaan mies oli ihastunut naiseen voimakkaasti

Todistajana oikeudessa kuultiin miestä, jonka kanssa Kujanpää oli käynyt naisen asunnolla päivää ennen tulipaloa. Asunnolla sovittiin todistajan mukaan, että Kujanpää hakee naisen luokseen illalla. Illalla Kujanpää oli käynyt naisen asunnolla, mistä tämän oli kuitenkin käsketty poistua, todistaja kertoi.

Todistajan mukaan Kujanpää oli tutustunut naiseen noin kuukautta aiemmin ja ihastunut tähän voimakkaasti.

Seuraavana päivänä, muutama tunti palon sytyttämisen jälkeen Kujanpää soitti toiselle tuttavalleen.

– Syyksi teolleen Kujanpää oli kertonut sen, että nainen ei ollut lupauksestaan huolimatta tullut hänen asunnolleen, tuomiossa sanotaan.

Oikeuden mukaan miehen kertomasta korostui, että hän on kokenut itsensä loukatuksi ja halunnut kostaa naiselle.

Kujanpää oli käsittelyn aikana mielentilatutkimuksessa. Hänet todettiin syyntakeiseksi, eli hänen katsottiin ymmärtäneen tekonsa seuraukset.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja